Перетягування портфелю і вибори. Комбінат “Україна” став місцем розборок

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.01.2010 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9010

Сьогодні вранці поліграфкомбінат “Україна” у Києві, де, зокрема, друкуються і виборчі бюлетені, зазнав нападу. Найвірогідніша причина - чиновницька битва за керівне крісло.

Як повідомляється, група людей намагалася увійти до приміщення комбінату, і після того, як це їм не вдалося, невідомими були розбиті шибки вітрин першого поверху, через які вони і увійшли до будівлі.

Зіткнення сталося і всередині приміщення, були застосовані навіть пожежні шланги, частина приміщення залита водою. До місця події була викликана міліція.

Як з'ясувалося - нападниками були працівники приватної охоронної фірми.

Служба безпеки України вживає невідкладних заходів для охорони державної таємниці та недопущення втручання в технологічний процес державного поліграфічного комбінату «Україна», насамперед, замовлення та друку виборчих бюлетенів.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Служба безпеки діє у взаємодії з прокуратурою м. Києва, якій будуть передані всі матеріали для надання процесуальної оцінки та забезпечення законності виборчого процесу.

До банальних чиновницьких розборок миттєво приєдналися виборчі штаби.

Ще на початку конфлікту, 22 січня, Партія регіонів вже заявляла про спробу змінити керівництво комбінату "Україна" командою Юлії Тимошенко, щоб надрукувати зайві 1,5 млн. виборчих бюлетенів.

Кандидат у Президенти, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не має потреби у послугах поліграфічного комбінату «Україна».

Про це заявив заступник керівника центрального штабу кандидата у Президенти Тимошенко, Андрій Портнов, коментуючи ситуацію, яка склалась навколо захоплення поліграфічного комбінату «Україна».

За його словами, ті, хто намагаються породити конфлікт навколо друку виборчих бюлетенів, роблять лише ведмежу послугу. «Необхідно терміново встановити, хто брав участь у намаганні змінити менеджмент комбінату перед виборами, і притягти винних до відповідальності», - сказав Портнов.

Він висловив жаль, що «дурість деяких чиновників не має меж».

Як повідомлялося, раніше, конфлікт навколо керівництва державного підприємствіа комбінат «Україна» виник у зв'язку з господарською суперечкою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.