МВС не буде чинити перешкод масовим акціям виборців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.01.2010 12:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9011

Міністр внутрішніх справ, Юрій Луценко запевнив, що міліція не буде чинити перешкод масовим акціям громадян під час виборів Президента.

Про це повідомила прес-служба.

«Для того, щоб щось гарантувати, не треба витрачати багато слів. Варто подивитись на те, як поводив себе цивільний міністр Луценко і 2006 року, і весь цей час. Хіба хоч один Майдан був розігнаний міліцією або недопущений? Хіба ми підпалювали намети, хіба ми розкидали загострені їжачки, щоб не можна було проїхати демонстрантам, як це було в 2004 році, хіба ми закривали клуби і відключали світло, хіба ми підкидали вибухівку в опозиційні засоби масової інформації? Все це було в минулому 2004 році. При мені жодних дій проти права людей вільно демонструвати свої погляди не було і не буде», — сказав Луценко в ефірі «5 каналу».

Він додав, що у 2006 році, під час виборів до парламенту, прибічники Партії регіонів вже збирали у Києві масові акції, і їм ніхто не чинив перешкод.

«Тоді вони стомилися сидіти в Маріїнському парку і пішли блукати Києвом, підійшли до Міністерства внутрішніх справ, хвилин 20 скандували «Янукович!». Я до них вийшов, взяв мікрофон і сказав: «Шановні! Януковича тут нема, йдіть до прокуратури!», вони і пішли. Все нормально, люди мають право на висловлення думки і це ключове для мене. Я сам прийшов із Майдану в міліцію і жодного наказу про силове розігнання або провокацію щодо людей, які зібрались на Майдані чи на вулиці, чи в сквері, чи в парку — не буде. Не дочекаються!», — запевнив Луценко


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.