“Сохнут” нажахав “загрозливим антисемітизмом” в Україні

Автор/джерело -  © “Німецька хвиля”



Дата публiкацiї - 25.01.2010 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9012

Упродовж 2009 року в Україні спостерігалося “загрозливе зростання” антисемітських настроїв, апогеєм яких стала передвиборна президентська кампанія. Такі висновки містяться у звіті, розглянутому у неділю урядом Ізраїлю.

За висновками ізраїльського агентства з репатріації "Сохнут", упродовж року, що минув, у світі було зареєстровано найбільшу кількість антисемітських актів від часу закінчення Другої світової. Професор Діна Порат з тель-авівського університету, представляючи новий звіт на розгляд ізраїльського Кабміну, особливо відзначила "загрозливе зростання" антисемітських настроїв в Україні упродовж 2009 року.

Серед іншого, йдеться про інциденти у Кременчуці, Коломиї та Черкасах. У цих містах були зафіксовані напади на cинагоги та розповсюдження листівок із расистськими закликами. Як відзначається у звіті, правоохоронні органи України, як правило, оперативно реагують на відповідні злочини. Однак головною проблемою залишається поширення антисемітських настроїв у суспільстві.

«Все починається зі шкільного виховання»

Та безпрецедентна активність антисемітських сил, за словами Порат, була зафіксована у період агітаційної кампанії, що передувала виборам президента України. Раніше Діна Порат вже називала антисемітизм однією з центральних проблем українського суспільства, котра має постійну тенденцію до зростання.

"Все починається зі шкільного виховання. Ми неодноразово звертали на це увагу президента України. Якщо держава боротиметься із цими проявами зі шкільного віку - вірю, що рівень антисемітизму в Україні неодмінно піде на спад", - зауважує депутат Кнесету і екс-глава "Сохнуту" Зеев Бельський.

Поступ у низці країн та антисемітизм на державному рівні

Наруга над єврейським похованням у Польщі
За підсумками урядового засідання прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про створення урядової комісії, яка відповідатиме за посилення протидії проявам національної нетерпимості у світі. Нетаньяху не згадував Україну у контексті держав, де влада ігнорує тривожні прояви. Окремо прем'єр Ізраїлю похвалив Німеччину, Францію, США та Канаду за наполегливу боротьбу із проявими антсемітизму. Серед країн, де антисемітизм заохочують на державному рівні, названо Іран та Венесуелу.

Від “Аратти”. Дивно шукати "загрозливі прояви" антисемітизму у країні, ЗМІ (які також займаються "вихованням" населенням - тобто формують громадську думку та суспільну мораль) якої на 90% належать єврейським колам, а у переліку мільйярдерів і мільйонерів України - на перших місцях також євреї. Чи може "загрозливий прояв" - це найнижчий рейтинг кандидатів в Президенти - громадян єврейської національності, зокрема Мойши Бродського?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.