Будні європейської столиці. Киянам скоро доведеться подбати про плавзасоби?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.01.2010 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9015

Чи з’являться у КМДА гроші на прибирання снігу до того, як столиця потоне від відлиги? Питання риторичне.

Бюджет Києва за 2009 рік недовиконаний більше ніж на 7,7 мільярда гривень.

Про це заявив один із лідерів Блоку Віталія Кличка, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, коментуючи журналістам звіт про виконання столичного бюджету за 2009 рік.

За інформацією опозиційного політика, недовиконання бюджету за доходами склало 7 мільярдів 703,5 мільйона гривень. При цьому рівень невиконання видаткової частини бюджету перевищив 6 мільярдів гривень.

«Соціальний захист та соціальне забезпечення недофінансовані на 818,7 мільйона гривень. Освіта – на 262,4 мільйона, галузь охорони здоров’я – на 229 мільйонів. Житлово-комунальне господарство недоотримало 543,8 мільйона гривень», - повідомив Андрієвський.

За словами депутата, транспорт та дорожнє господарство профінансовані лише на 72,2 %.

«Транспортна галузь належним чином не фінансується у той час, коли місто потерпає від ожеледиці та снігових наметів. Враховуючи рівень недовиконання минулорічного бюджету, марно сподіватися, що у бюджеті-2010 будуть передбачені додаткові кошти на боротьбу зі снігом. До того ж відкритим залишається питання, чи буде ухвалений новий бюджет раніше, ніж столиця потоне у весняній відлизі», - наголосив Андрієвський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.