ЦВК офіційно оприлюднила результати першого туру виборів і призначила другий

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.01.2010 18:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9020

Центральна виборча комісія призначила другий тур виборів президента України на 7 лютого.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК у понеділок. За нього одноголосно проголосували всі 14 членів Центрвиборчкому.

У другому турі виборів візьмуть участь кандидати в президенти лідер Партії регіонів Віктор Янукович і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

У засіданні ЦВК оголошено перерву, після якого комісія планує затвердити форму і текст бюлетеня для голосування у другому турі.

Сьогодні ж, 25 січня, ЦВК оприлюднила офіційні результати першого туру виборів президента України. За підрахунком 100% оригіналів протоколів, 35,32% виборців проголосували за Януковича, 25,05% - за Тимошенко.

При цьому 13,05% виборців проголосували за кандидата в Президенти Сергія Тігіпка, 6,96% - за Арсенія Яценюка, 5,45% - за Віктора Ющенка, 3,54% - за Петра Симоненка, 2,35% - за Володимира Литвина , 1,43% - за Олега Тягнибока, 1,20% - за Анатолія Гриценка, 0,41% - за Інну Богословську, 0,38% - за Олександра Мороза, 0,22% - за Юрія Костенка, 0,19% - за Людмилу Супрун, 0,16% - за Василя Прітивсіха, 0,14% - за Олександра Пабата, 0,12% - за Сергія Ратушняка, 0,06% - за Михайла Бродського, 0,03% - Олега Рябоконя.

У Центральній виборчій комісії України висловили сподівання, що ситуація навколо поліграфкомбінату Україна не вплине на друкування виборчих бюлетенів для голосування в другому турі виборів Президента.

Зокрема, про це заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера. "ЦВК співпрацювала, співпрацює і співпрацюватиме з тим керівництвом комбінату, яке в установленому порядку призначене. У нас немає якогось свого інтересу в цьому питанні, нам важливо, щоб виборчі бюлетені були виготовлені вчасно, щоб виборчі бюлетені ми могли розвезти по окружних виборчих комісіям, щоб до повторного голосування ми змогли підготуватися і щоб не було жодних збоїв, щоб наш план виготовлення і доставки не було зірвано ", - сказав Магера.

За його словами, друкування виборчих бюлетенів розпочнеться після того, як ЦВК своєю постановою призначить другий тур голосування на виборах президента, а також після того, як буде затверджено форму і текст виборчих бюлетенів.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи можливо, щоб виборчі бюлетені для голосування в другому турі були надруковані на іншому підприємстві, а не на поліграфкомбінаті Україна, Магера сказав: "Виключати не можна нічого, але я все ж таки сподіваюся, що те замовлення, яке буде з боку Центральної виборчої комісії, буде виконане на поліграфкомбінаті Україна в повному обсязі, своєчасно та в термін ".

За словами Магери, питання про заміну комбінату зараз не стоїть . Також він повідомив, що вже є папір, на якому будуть друкуватися виборчі бюлетені.

У числі іншого, Магера зазначив, що комбінат Україна є режимним об'єктом і достатньо захищений для друку виборчих бюлетенів. Відповідаючи на запитання щодо заяв представників Партії регіонів про можливий друк додаткових 1,5 млн. бюлетенів, заступник голови ЦВК сказав: "Я не вірю в такі можливості, з огляду на те, що підприємство є режимним, є досить багато засобів контролю за самими працівниками, за бюлетенями, за всією продукцією, яка виготовляється на поліграфкомбінаті Україна ".

Разом з тим, він зазначив, що не володіє повністю інформацією щодо рівня безпеки на поліграфкомбінаті Україна. За його словами, статус режимного об'єкту покладає додаткову відповідальність на працівників поліграфкомбінату.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.