Присвоївши звання Героя Бандері на роком пізніше, Ющенко зробив послугу Януковичу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.01.2010 03:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9025

Народний депутат України (фракція БЮТ) Володимир Яворівський вважає, що присвоєння Президентом Віктором Ющенком звання Героя України Степанові Бандері спрямоване на “приведення до влади антиукраїнської команди Віктора Януковича”.

Своїми запізнілими рішеннями Ющенко допомагає антиукраїнським силам

Так прокоментував В.Яворівський присвоєння Президентом Віктором Ющенком звання Героя України Степанові Бандері, повідомляє прес-служба депутата.

Депутат, зокрема, зазначає, що Степан Бандера зробив неоціненний внесок у відновлення державності України, а Віктор Ющенко спекулює його ім`ям на користь антиукраїнської команди Віктора Януковича.

«Безперечно, Бандера і бандерівщина - історичне явище, яке зробило неоціненний внесок у відновлення державності України. Завдяки Степану Бандері і бандерівському руху, в середині ХХ-го століття ця ідея знову ожила. УПА і Бандера – етап, який посилив національну пам'ять і свідомість українців.

Я розумію, не всім подобається бандерівський рух, передусім через те, що в свій час він був спотворений радянською пропагандою. Степан Бандера 4 роки провів у фашистських концтаборах. От вам і «зв'язок з фашизмом», який закидала йому комуністична пропаганда.

Якщо Ющенко так шанує С. Бандеру, то присвоєння високої нагороди провіднику Організації українських націоналістів мало би статися на початку 2009 року, коли відзаначалося 100-річчя з дня його народження…

Чому це сталося перед другим туром виборів Президента, саме тоді, коли Ющенко вибув із боротьби, програвши вибори? Очевидно, що указ про присвоєння звання Героя України Степану Бандері - не з любові до провідника ОУН, а з ненависті до Юлії Тимошенко. Це підле загравання з прихильниками С. Бандери. Звання Героя України у нас спотворене і знецінене, від нього відмовилася геніальна українська поетеса Ліна Костенко. Видатний український поет Дмитро Павличко заявив, що готовий відмовитися від звання Героя України, але його має газовий барон-«регіонал» Ю. Бойко. Ющенко використав ім’я українського патріота для приведення до влади антиукраїнської команди Януковича.

Отже, Ющенко промітає доріжку до важелів верховної влади Віктору Януковичу».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.