Команда Ющенка визначається з новим вибором

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.01.2010 12:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9026

Глави ОДА визначаються, на кого поставити у другому турі виборів Президента. Чи залежатиме від їхнього вибору думка громадян - дуже сумнівно.

Віктор Ющенко і його земляк з с. Хоружівка Микола Сердюк

Голова Одеської обласної державної адміністрації зробив заяву для ЗМІ про те, що має намір у другому турі президентських виборів проголосувати за лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Відповідаючи вчора на брифінгу на запитання, що він порадить одеситам, які проголосували в першому турі виборів за чинного главу держави Віктора Ющенка Сердюк зазначив, що "одесити самі визначалися, за кого голосувати в першому турі, кожен з прихильників чинного Президента України Віктора Ющенка має сам визначитися зі своїм вибором».

Що стосується мене, додав губернатор, то «свій голос на президентських виборах я віддам за Віктора Януковича». Сердюк не став мотивувати свій вибір.

Як повідомлялося раніше Сердюк нещодавно заявляв, що в другому турі не підтримає жодного з кандидатів у президенти.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар заявляє, що „не хотів би, щоб батьківщина Генеральних секретарів та Президентів стала передмістям Донецька”.

Про це він сказав під час наради з питань виплати зарплати бюджетникам.

Відповідаючи на запитання про вплив президентської компанії на подальший розвиток Дніпропетровської області, Бондар наголосив, що концентрація великих коштів у представників одного регіону призведе до утиску інтересів інших областей.

Президент Віктор Ющенко і глава Дніпропетровської ОДА Віктор Бондар

„Не слід плекати ілюзій, що при Президенті з Донецька колосальний бюджет Дніпропетровщини працюватиме на жителів нашої області. Концентрація двох найбільших бюджетів України насамперед працюватиме на завдання донецької команди. Жителі країни на найближчі 10-15 років можуть забути про рівноцінність областей”, - зазначив Бондар.

За його словами, зараз “триває змагання між двома групами – донецькою і групою “Вся Україна”. Якщо переможе Донецьк, сказав Бондар, для нього буде “великою фінансовою здобиччю потенціал Дніпропетровська, Харкова, Києва, Львова, Одеси, Запоріжжя”.

“Ми розуміємо, що протистояти активній команді з Донецька на політичному Олімпі може тільки Дніпропетровськ при підтримці цих великих міст, де є гроші і багато виборців. Це головне”, - підкреслив губернатор.

За його словами, “перемога Донецька” призведе до того, що „років на 10 ми можемо забути про шанс обрати ще когось Президентом”.

“При їхньому вмінні виживати та зосередженому фінансовому ресурсі в одних руках навіть Тігіпку та Яценюку на наступних парламентських виборах нічого буде робити. Їх туди не пустять. Я не кажу про президентські вибори”, - заявив Бондар.

Губернатор Дніпропетровщини вважає, що концентрація всієї влади та бюджетів в руках однієї політичної сили призведуть до авторитаризму.

За його словами, поки не пізно, „треба всім одуматися і залишити собі шанс на майбутній вибір”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.