Хроніки вільного вибору. Технології фальсифікату вдосконалюються

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 26.01.2010 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9027

Партія регіонів пропонує законодавчо легалізувати підрахуйство під час голосування.

Заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович (фракція Партії регіонів) пропонує парламенту виключити із закону «Про вибори Президента» норму, відповідно до якої засідання виборчої комісії є повноважним, якщо в ньому бере участь не менш ніж 2/3 її складу.

Про це йдеться в законопроекті №6004, зареєстрованому в Раді 25 січня.

Крім того, автор законопроекту «Про внесення змін до закону України «Про вибори Президента» (про організацію роботи виборчих комісій)» пропонує встановити, що при повторному голосуванні на виборах Президента рішення про внесення змін до складу виборчкомів може ухвалюватися не пізніше ніж за 2 дні до дня голосування, а рішення про припинення повноважень члена виборчкому, ухвалене пізніше за цей термін, є недійсним.

У пояснювальній записці Лавринович пояснює необхідність ухвалення законопроекту необхідністю оптимізації роботи виборчкомів і запобіганням можливому зриву їх роботи через неучасть в роботі значної кількості членів.

Також в пояснювальній записці Лавринович відзначає, що «у разі неналежної чисельності членів виборчих комісій провести засідання і ухвалити необхідні для організації виборчого процесу рішення неможливо. Як свідчить практика, таке положення використовується для зриву проведення засідань виборчкомів шляхом відкликання з її складу членів цих комісій».

Перед першим туром виборів заступник голови Секретаріату Президента Ігор Попов прогнозував можливість зриву виборів на окремих дільницях через відсутність кворуму у виборчих комісіях.

Від “Аратти”: ми не будемо вчергове наголошувати на єдності команд сіамських близнюків папи Кучми - Ющенка і Януковича. Це й так вже очевидно.

Ми лише звертаємо вашу увагу на те, що так звана законодавча ініціатива нардепа-регіонала Лавриновича фактично зазіхає на принцип демократичних виборів - підрахунок голосів виборців у присутності представників всіх сторін виборчого процесу, фактично скасовуючи його, як такий.

У разі її узаконення повністю легалізується підрахуйство: "свої" люди у виборчкомах зможуть маніпулювати бюлетенями як завгодно і вибори остаточно перетворюються у дешевий фарс.

Навіщо це Януковичу? Відповідь проста: цим законопроектом він публічно заявив, що чесно отримати підтримку громадян України навряд чи зможе. Змолоду Віктор Федорович задовольняв свої матеріальні потреби, як загальновідомо, експропріаціями шапок у громадян. Тепер він змінився - експропріює владу в державі. Сутність одна, масштаби різні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.