Тимошенко зробила офіційну пропозицію Тігіпку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.01.2010 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9032

Сьогодні прем’єр Юлія Тимошенко зробила офіційну пропозицію лідеру партії “Сильна Україна” Сергію Тігіпко. Він відповів, що готовий взяти відповідальність.

Про це повідомила прес-служба.

Дякуючи громадянам за підтримку, Тимошенко зазначила, що програма її діяльності і програма Тігіпка - співпалають. "Дякую всім, хто прийшов на дільниці, віддав голоси і висловив свою громадянську позицію. Проаналізувавши програми всіх кандидатів в Президенти, які брали участь у першому турі, уважно вивчивши запропоновані реформи і їх наслідки, співставивши програми кандидатів в Президенти з моєю програмою, я хочу зараз офіційно запропонувати Сергію Тігіпку пост Прем’єр-міністра України після моєї перемоги на президентських виборах. Я переконана, що його стратегічна програма стабілізації економіки і реформування України, як і моя економічна програма, в більшій частині співпадають". - наголосила Тимошенко.

"Я точно знаю, что за Сергія Тігіпка віддали голоси ті люди, які хочуть змін в країні так само, як і я хочу таких змін. І тому моя пропозиція базується на розумінні того, що у країні має бути команда, в якій люди можуть бути впевнені, якій люди вірять – команда, яка може провести глибинні зміни в країні. Саме тому, звертаючись до Сергія Тігіпка з пропозицією очолити уряд, я розраховую на те, що він дасть чітку відповідь для того, щоб люди мали можливість визначитися по голосуванню у другому турі" - сказала Тимошенко.

Тігіпко не забарився із відповіддю.

"Я прийшов у політику, щоб впливати на ситуацію в країні. А країні потрібна модернізація в політиці, в економіці, в соціальній сфері. І я не буду залишатись осторонь цього процесу. якщо новообраний Президент, Янукович це буде чи Тимошенко, сформує парламентську більшість і запропонує мені посаду прем'єр-міністра - я готовий взяти відповідальність за зміни в країні. І готовий проводити, в тому числі, непопулярні реформи, пояснюючи до якого позитивного результату вони приведуть з часом".- відповів Тігіпко.

При тому він підкреслив.ю що працевлаштування його не цікавить. "Але просто працевлаштування мене не цікавить. Справа може йти лише про пакетну угоду. Це прийняття необхідних законопроектів, затвердження антикризової програми, а потім вже кадрові призначення як інструмент для реалізації реформ". - наголосиі Тігіпко.

Він визначив обов'язкову умову майбутніх домовленостей: все має відбуватися публічно. "Основне, я впевнений, що всі обговорення пакетної угоди мають проходити публічно. На жодні кулуарні домовленості я не піду". - сказав Тігіпко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.