Сьогодні недоторкані братки Януковича захопили суд

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 27.01.2010 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9040

Народні депутат від Партії Регіонів Валерій Бондик, Ельбрус Тадеєв і Юрій Мірошниченко намагаються одержати інформацію про принципи і порядок розподілу виборчих справ в Київському апеляційному адміністративному суді.

Сьогодні вранці депутати увірвалися в приймальню голови Київського апеляційного адмінсуду і почали вимагати вказану інформацію.

Нардепи примусили начальника відділення документального обороту відкрити комп’ютер з базою всіх справ. Вони повідомили про намір встановити контроль за діяльністю суду і цілодобове чергування в суді.

Голова Київського апеляційного адмінсуду Анатолій Денисов підтвердив даний факт і відзначив, що вони досі знаходяться в його приймальні.

Він повідомив, що у зв’язку з тим, що Мірошниченко і Бондик перешкоджають роботі суду, він звернувся до Ради суддів і проінформував про ситуацію.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив про перешкоджання головою Київського апеляційного адміністративного суду Анатолія Денисова в отриманні ним інформації про принципи і порядок розподілу виборчих справ між суддями цього суду.

За його словами, в середу він разом з депутатом Ради Валерієм Бондиком (ПР) прибув у Київський апеляційний адмінсуд, щоб у порядку здійснення депутатських повноважень з’ясувати, як у цьому суді застосовується закон, що набрав чинності з 1 січня, про автоматизований розподіл справ між суддями.

Він відзначив, що вони з колегою вирішили здійснити таку перевірку у зв’язку з низкою рішень цього суду щодо виборчих справ, законність яких викликає у них сумнів.

При цьому, за словами Мірошниченка, коли депутати поставили голові суду питання, як у такому разі в суді здійснюється розподіл справ і чи не призначаються суддями щодо окремих виборчих справ судді, які можуть ухвалювати незаконні рішення, вигідні одній із політичних сил, Денисов почав нервувати і перешкоджати депутатам отримати інформацію про порядок розподілу виборчих справ у суді від працівників апарату суду.

В результаті депутати викликали слідчо-оперативну групу прокуратури Києва для документації цих обставин.

Мірошниченко відзначив, що, за даними окремих експертів, Денисов може мати відношення до кандидата в президенти, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, а отже може лобіювати її інтереси в суді.

Парламентар відзначив, що звертатиме увагу спостерігачів на президентських виборах на здійснення ретельнішого контролю за розглядом виборчих справ у вказаному суді.

Від “Аратти”: як бачимо, бєзпредєл недоторканих набуває обертів.

Власне, ми, як вибрці довго шукали, але так й не знайшли бодай одну норму закону, яка б дозволяла народному депутатові за допомогою фізичного чи морального насилля втручатися у діяльність правосуддя, тобто судової гілки влади. Згідно із Конституцією, судова влада не є ні філією законодавчої, ні підданими фракції Партії регіонів.

Хоча, ми вдячні нардепам-регіоналам за наочну і вчасну ілюстрацію того порядку, який вони улаштують в Україні у разі перемоги Януковича. Бо про людину судять не по словах, а по конкретних справах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.