Регіонали публічно визнали, що президенту Януковичу підтримка парламенту не світить

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 27.01.2010 15:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9043

Партія регіонів не обіцяла екс-кандидату в Президенти України Сергію Тігіпку посаду прем’єр-міністра України через відсутність більшості у парламенті, яка підтримує лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Про це заявила заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман на прес-конференції.

"Як ми можемо пропонувати комусь прем'єрство, не маючи 226 голосів у парламенті. Це була б авантюра... Коли ми будемо мати більшість, тоді ми будемо робити пропозиції... Ми дуже хочемо, щоб люди Тігіпка повірили нам і проголосували за нас, але ми не можемо маніпулювати Тігіпком", - сказала вона.

При цьому Герман визнає, що "ми проводимо переговори і консультації, і розглядаємо Тігіпка, як людину, з гідністю". "Думаю, коли прийде час, то В.Янукович и Тігіпко знайдуть спільну мову. Вони вже знаходили цю спільну мову раніше", - сказала вона.

При цьому Герман додала, що у ході консультацій "у тому числі обговорюється можливість проведення дострокових парламентських виборів".

Нагадаємо, раніше Тігіпко заявляв, що готовий прийняти пропозицію очолити уряд при будь-якому новообраному Президентові. Він зазначив, що при розгляді такої пропозиції він враховуватиме ряд чинників. Зокрема, чи має новий глава держави більшість у Верховній Раді України.

Від “Аратти”: отже, підсумовучи сказане можна хіба що зайвий раз переконатися, що у Януковича, окрім тупеньких лохотронів, за душею нічого. Хіба що братки, об'єднані ідеєю дерибану.

До речі, й його непевні заяви про розпуск парламенту, якщо той "не підтримає програму Президента" - теж блеф. Бо, як відомо - непідтримка президентської програми не є юридичною підставою для дострокових виборів. Це - скоріше вотум недовіри гаранту.

Втім, знаючи методи "політичної" практики регіоналів, ми можемо стверджувати, що ніякого примирення й суспільної згоди, у разі його обрання очікувати не варто. Проте варто очікувати сплеск насилля, корупції, залякування непокірних. Не виключено, що й на алтар свободи слова знову проллється кров і до справи Гонгадзе приєднаються чергові "глухарі" чи "нещасні випадки" з журналістами. Принаймні факти побиття журналістів нардепами-регіоналами, зокрема, Калашніковим - є.

Свобода слова і суспільний мир - це ще один міф лохотронщиків ефективного Лідера. Не більше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.