Помста підрахуїв. Луценка відправили у відставку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.01.2010 12:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9049

За ініціативою фракції Партії регіонів парламент відправив у відставку Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

За проект постанови №6003 "Про звільнення міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В.", внесений на розгляд ВР першим віце-спікером, депутатом від Партії регіонів Олександром Лавриновичем, проголосував 231 депутат.

Від фракції ПР за відставку Луценка проголосував 171 народний депутат, БЮТ - 1, НУ-НС - 11, КПУ - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 2 з 398 зареєстрованих в залі.

Слід зазначити, що голосування з кадрового питання відбувалося у напівпорожній залі і візуально було помітно, що більшість зареєстрованих нардепів присутні віртуально, що не відповідає вимогам Конституції.

Виступаючи з доповідю перед нардепами Луценко зазначив, що звільнення його з посади є помстою Партії регіонів за те, що під час голосування у першому турі вдалося запобігнути масовим фальсифікаціям. Він зазначив, що Янукович вперше зіткнувся з ситуацією, коли в нього немає кишенькової міліції.

Луценко зазначив що регіонали активно розповсюджують відверто брехливу інформацію щодо тисяч грузинських омонівців в якості спостерегачів. "Ніяких 3 тисяч працівників ОМОНу Внутрішніх військ Грузії на території України не було хоча б тому, що у Грузії немає ні Внутрішніх військ, ні ОМОНу", - сказав Луценко.

Луценко повідомив, що насправді на території України перебували 300 громадян Грузії, які спостерігали за ходом виборчої кампанії. "А 3 тисячі осіб навіть наші славетні літаки не піднімають", - наголосив Луценко.

Він також повідомив, що захоплення державного поліграфічного комбінату "Україна" ніяк не пов'язано з друком бюлетенів для голосування. Він зазначив, що сама ідея друку "зайвих" бюлетенів є хворобливим маренням політтехнологів, оскільки сучасна технологія не дозволяє їх застосувати, навіть у випадку, якщо такі є. Тому, на його думку, в друці "лівих" бюлетенів немає жодного сенсу. Проте, як підкреслив Луценко, у захоплені комбінату є інший сенс - гроші, які отримуються комерційною сруктурою, пролобійованю Януковичем.

Луценко повідомив, що фактично дві доби до зіткнень, приміщення державного режимного підприємства були захоплені сторонніми особами: нардепами фракції ПР та їхніми "охоронцями". За словами Луценка, коли почалися зіткнення цих осіб з міліцією, на допомогу правопорушникам проривалася група з 50 "охоронців" нардепів, які були затримані патрульною службою МВС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.