БЮТ заявив, що Янукович готує масовий фальсифікат

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.01.2010 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9050

БЮТ вважає відставку Юрія Луценка з посади Міністра внутрішніх справ як підготовку до масових фальсифікації під час другого туру голосування на виборах Президента України.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява фракції БЮТ з приводу відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка

Питання про відставку Міністра внутрішніх справ, яке сьогодні ініціювала Партія регіонів, не має нічого спільного з професійною діяльністю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та діяльністю правоохоронних органів.

Сьогоднішній фарс, який розіграла Партія регіонів у парламенті - це акт політичної розправи над невигідним для них міністром. Сьогодні немає жодних законних причин говорити про протиправну діяльність міністра, чи його відомства.

Усі, так звані претензії, висунуті на адресу Юрія Луценка представниками Партії регіонів – це цинічна брехня і істерика, викликана тим, що міліція сьогодні, чи не вперше за історію нашої молодої держави, чітко виконує свої обов’язки керуючись Конституцією України та її законами. Сьогодні міліція стоїть на захисті закону, а не інтересів політиків, чи забаганок однієї політичної сили.

Напередодні другого туру виборів Янукович та його представники усвідомлюють, що на чесних виборах – їм не отримати перемогу. Тому всю надію вони покладають на адміністративний ресурс, масові, фальсифікації та порушення виборчого законодавства. І те, що сьогодні зусиллями Партії регіонів та тих, хто почав активно з ними загравати – пряме цьому свідчення.

Доведені до відчаю «регіонали» роблять спроби силових захоплень державних підприємств, судів, окуповують площі Києва. Кількість найманих симпатиків, яких сьогодні звозить до Києва Партія регіонів, є прямо пропорційною до падіння їхньої віри у перемогу свого лідера.

Тому цілком зрозуміло, що оточення Януковича зробило все, що усунути міністра, який стоїть на захисті законності, дотримання правопорядку.

Для Партії регіонів є життєво важливим, щоб напередодні другого туру відправити у відставку керівництво Міністерства внутрішніх справ, щоб дезорієнтувати та дестабілізувати роботу правоохоронців. Таким чином, вони сподіваються, що міліція перейде в управління штабу Януковича, так, як це було у 2004 році, коли правоохоронні органи закривали очі на масові порушення і використовувалась для того, щоб не допустити людей до Києва для участі в акціях непокори.

Під час першого туру президентських виборів 17 січня міліція діяла професійно та у повній відповідності до норм закону. В день виборів не було зафіксовано жодного факту втручання представників правоохоронних органів у виборчий процес.

Натомість, завдяки зусиллям міліції були зупинені чисельні спроби представників Януковича застосовувати масові порушення і саме завдяки чітким, злагодженим та неупередженим діям правоохоронців вибір громадян було захищений.

Представникам Партії регіонів варто пам’ятати: коли міліціонер на виборчій дільниці не допускає, або запобігає здійсненню правопорушення, то він не впливає на хід виборів, а лише виконує свій обов’язок.

Тому фракція Блоку Юлії Тимошенко заявляє: відставка міністра внутрішніх справ Юрія Луценка – це спланована акція Партії регіонів, яка має на меті дестабілізувати ситуацію в суспільстві, створити умови для масових порушень під час другого туру виборів Президента України та організації масових безпорядків у місті Києві після програшу Януковича на виборах президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.