Інтрига дня: чому Блок Литвина підтримав відставку коаліційного Міністра

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.01.2010 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9055

Сьогодні Блок Литвина, який входить до складу правлячої коаліції, у повному складі фракції проголосував за відставку коаліційного Міністра.

Результати голосування за відставку Юрія Луценка виявилися дещо несподіваними для спостерегачів: фракція, яка є складовою правлячої коаліції проголосувала на підтримку позиції Партії регіонів.

Найбільше дивує те, що литвинівці аж ніяк не аргументували свою позицію. Нардеп Олег Зарубінський, який зазвичай оприлюднює офіційну позицію фракції, нині відповів журналістам, що не уповноважений щось коментувати.

Проте, за нього це зробили інші нардепи, щоправда не з Блоку Литвина.

"Блок Литвина підтримав ініціативу ПР щодо відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, розуміючи, хто стане переможцем, розуміючи, що у другому турі переможе Віктор Янукович". - вважає народний депутат України від фракції ПР Михайло Чечетов.

"Блок Литвина почав більш тверезо оцінювати політичну ситуацію, тому вони почали розгортати, образно кажучи, свою машину в іншій бік", - підкреслив він.

На його думку Чечетова, Блоку Литвина буде важко повністю повернутися назад, але "ще одне засідання ВР, і вони повністю повернуться до нормальної конструктивної роботи".

Фракція Литвина підтримала Януковича у другому турі президентських виборів, проголосувавши за відставку Юрія Луценка разом з Партією регіонів і комуністами.

Про це заявив народний депутат, член фракції БЮТ Сергій Міщенко.

"Якщо один з учасників коаліції прийшов на голосування за відставку коаліційного міністра, то повинен підтримати міністра чи хоча б не голосувати. Вони визначили своє політичне майбутнє і поставили на політичний кін все можливе і не можливе, щоб показати інший політичній силі, що після 7 лютого вони з ними. Це була ставка на головний футбольний матч, який відбудеться 7 лютого", - сказав Міщенко.

Він зазначив, що спікер Володимир Литвин особисто не підтримав Януковича у голосуванні за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, хоча його фракція дала 19 голосів "за".

Традиційно відверто й коротко висловився нардеп Геннадій Москаль.

"Це політична розправа, і це видно неозброєним оком. Луценка відправили у відставку, щоб відкрити дорогу до фальсифікацій та свавілля", - сказав Москаль.

Він наголосив, що Партія регіонів зробила це за допомогою своїх сателітів, які програли вибори, набрали мізерні відсотки, а тепер намагаються прилаштуватись до когось.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.