Юридична комісія ПАРЄ запропонувала визнати Голодомор геноцидом українців

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.01.2010 17:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9058

Сьогодні юридична комісія Парламентської Асамблеї Ради Європи схвалила внесення представником Великобританії поправки до доповіді й проекту резолюції про голод в СРСР, запропонувавши визнати його Голодомором і геноцидом українського народу.

Про це повідомив глава російської делегації, голова Міжнародного комітету Державної Думи Костянтин Косачев.

Він повідомив, що доповідь і проект резолюції Про масовий голод на початку 30-х років минулого століття на території колишнього СРСР будуть представлені на квітневої сесії ПАРЄ. Документи були підготовлені представником Туреччини Мевлютом Чавушоглу за результатами поїздок в Україну, Казахстан, Білорусь, а також до Росії.

Однак, як зазначив Косачев, у зв'язку з тим, що Чавушоглу минулого понеділка був обраний головою ПАРЄ, виникла необхідність заміни доповідача з цього питання і було прийнято рішення, що цю доповідь у квітні буде робити представник Швеції Бйорн фон Сюдов.

Як повідомив Косачев, сьогодні юридична комісія Асамблеї схвалила внесення представником Великобританії поправки до документу. "Ці поправки на 180 градусів змінюють всі раніше розставлені акценти, оскільки пропонується визнати, що це був цілеспрямований голодомор та геноцид саме українців", - пояснив Косачев.

При цьому він запевнив, що до внесення змін до доповіді та проекту резолюції нічого не говорилося про голодомор і геноцид українського народу.

"Ці поправки на 180 градусів змінюють всі раніше розставлені акценти, оскільки пропонується визнати, що це був цілеспрямований голодомор та геноцид саме українців", - пояснив Косачев.

13 січня Апеляційний суд Києва визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму винними в геноциді в Україні в 1932-1933 роках.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.