Президент Віктор Ющенко видав Указ “Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.01.2010 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9062

Президент України Віктор Ющенко поклав квіти до пам’ятного знака Героям Крут у Києві на Аскольдовій Могилі.

У заході взяли участь прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, Секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, Глава Секретаріату Президента України Віра Ульянченко, міністр закордонних справ Петро Порошенко, представники київської міської влади.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Пісдя цього Ющенко відбув на Чернігівщину, де взяв участь у участь у мітингу з нагоди 92-ї річниці бою під Крутами, який відбувся у Меморіальному комплексі «Пам’яті Героїв Крут» поблизу станції Крути.

Президент, виступаючи на мітингу повідомив, що сьогодні підписав Указ «Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті», який оприлюднено на його офіційному Інтернет-предствництві.

В Указі наголошується, що учасниками боротьби за незалежність України у XX столітті осіб, які брали участь у політичній, партизанській, підпільній, збройній боротьбі за незалежність України, в тому числі у складі формувань Української Центральної Ради, Української Народної Республіки, Західно-Української Народної Республіки, Української Держави (Гетьманату), Української військової організації, Організації народної оборони «Карпатська Січ», Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, Української головної визвольної ради та інших військових формувань, партій, організацій та рухів, що ставили за мету здобуття Україною державної незалежності.

Ющенко також повідомив, що доручив Кабміну розробити і подати до Верховної Ради законопроект, який би визначив правовий статус учасників українських визвольних змагань


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.