Кого хоче бачити Президентом Луганщина?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 29.01.2010 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9066

За підсумками першого туру голосування на виборах Президента України Луганщина проголосувала за Януковича. Тимошенко була лише на третьому місці.

Результати першого туру на сході України показали силу Партії регіонів. На Луганщині Віктор Янукович набрав понад 71 відсоток голосів. У той же час Тимошенко, попри надпотужну рекламну кампанію і залучення директорів вугільних об’єднань у свої довірені особи, так і не змогла досягти значних результатів. Вона, набравши шість з половиною відсотків голосів, посіла лише третє місце, пропустивши вперед Януковича й Тігіпка.

На Луганщині головне завдання не допустити збільшення розриву між Януковичем та Тимошенко, заявив у коментарі Радіо Свобода б'ютівець Віталій Курило. Крім того, за його словами, Юлія Тимошенко в Луганській області розраховує на голоси виборців, які голосували за інших кандидатів.

«У цілому, якщо подивитися на явку і скільки проголосувало не за Януковича, а за інших кандидатів, то Янукович у Луганській області зараз має електоральне поле у 48 відсотків», – стверджує Віталій Курило.

Тим часом у штабі Віктора Януковича демонструють впевненість у своїх силах. На думку регіонала Олександра Єфремова, величина розриву між кандидатами залежатиме від явки виборців. За його словами, якщо явка буде такою ж, у Луганській області результат буде ще кращим, ніж у першому турі.

Схожої думки і голова обласного відділення «Комітету виборців України» Олексій Свєтіков. Він вважає, що регіонали насамперед намагатимуться мобілізувати електорат. Їм потрібно, щоб виборці прийшли на дільниці, вважає Олексій Свєтіков: «На наш погляд, у них немає підстав зараз проводити якісь інші дії, направлені на збільшення результатів. Він у них і так пристойний».

Без електоральних сюрпризів

Перший тур продемонстрував, що політичні вподобання жителів області залишаються стійкими. Навіть загравання із шахтарями чинному прем’єру особливої користі не принесли.

«Якщо в окремих регіонах можливі якісь коливання настроїв, то в Луганській області ці настрої доволі стійкі. Мабуть, що помиляються ті експерти, які думають, що тут можливі якісь електоральні сюрпризи», – пояснює соціолог Андрій Яковенко.

Наразі представники обох штабів переконані, що виборці Сергія Тігіпка проголосують саме за їхнього кандидата. На Луганщині це більше дев’яти відсотків голосів, або понад 120 тисяч виборців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.