У Луценка знову з’явився час зайнятися політикою

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 29.01.2010 15:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9068

Окружний адміністративний суд Києва зупинив рішення уряду про призначення Юрія Луценка виконуючим обов’язки та першим заступником міністра внутрішніх справ.

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов.

За його словами, суд усунув Луценка з посад виконуючого обов'язки і першого заступника міністра внутрішніх справ.

"Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва, дію учорашніх розпоряджень Кабінету міністрів, що утворили для Луценка "резервний майданчик" на чолі МВС, було зупинено до завершення судового провадження", - підкреслив політик.

З позовом до суду звернувся депутат від ПР Владислав Лук'янов. Рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо Луценка набрало законної сили.

Згідно з законом (ч.3 ст.19 Кодексу адміністративного судочинства України), саме цей суд має виключну юрисдикцію над усіма спорами що стосуються призначень і звільнень Луценка у Міністерстві внутрішніх справ. Інші суді України не вправі розглядати позови з цього предмету.

Нагадаємо, з посади міністра внутрішніх справ Луценка було звільнено Верховною радою у четвер, 28 січня.

В той же день політик повернувся до керма МВС - уряд призначив його першим заступником і в.о. глави Міністерства внутрішніх справ. За словами самого Луценка, він майже нічого не втратив зі своїх колишніх повноважень.

Свою ж відставку Луценко назвав результатом політичної змови та звинуватив Партію регіонів у намірі сфальсифікувати результати другого туру президентських виборів.

Між тим, ні в уряді, ні в МВС ніякої ухвали суду не отримували і нічого про судове засідання не знають.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.