ГПУ висловилася про Януковича

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.01.2010 17:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9071

Генеральний прокурор Олександр Медведько повідомив що двічі неазаконно засуджений Віктор Янукович, як мінімум, збрехав про Межигір’я, або, що ще гірше - подав завідомо недостовірну інформацію у ЦВК.

Законність передачі колишньої державної резиденції “Межигір’я” у приватну власність підтверджена у судовому порядку.

Про це заявив генеральний прокурор України Олександр Медведько сьогодні на прес-конференції в Києві.

Він, зокрема, повідомив, що до Генпрокуратури поки що не надходило жодних звернень від Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки законності передачі в оренду лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу урядової резиденції “Межигір’я”, за створення якої вчора було проголосовано у парламенті.

Водночас Медведько нагадав, що раніше до Генпрокуратури вже надходило декілька звернень стосовно “Межигір’я” від народних депутатів декількох фракцій.

«Я хочу сказати, що були судові рішення. Спочатку розглядав цю справу Київський господарський суд, Київський апеляційний суд і 27 січня є рішення Вищого господарського суду про те, що територія “Межигір’я” і саме помешкання належить приватній фірмі на законних підставах», - заявив генеральний прокурор.

Біль того, як виявила ГПУ, Кандидат у президенти, лідер Партії регіонів Янукович наприкінці 60-х – початку 70-х років був двічі засуджений і відбував покарання незаконно.

Він вкотре повідомив, що у 1978 році рішенням президії Донецького обласного суду обидві судимості (щодо пограбування і спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості – УНІАН) Януковича були скасовані, й кримінальна справа стосовно нього була закрита за відсутністю події злочину.

«І тому я вважаю, що на сьогодні Янукович не є судимим. Це визнано рішенням суду. А відтак Янукович був засуджений незаконно», - підкреслив Медведько, відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, за що все ж таки двічі відбував покарання Янукович.

Від “Аратти”: на жаль шановний пан Медведько не уточнив маленьку "дрібничку": хто і навіщо фальшував судові справи Януковича, що було встановлено експертизою у 2005 році? Навіщо було щось фальшувати, якщо Януковіича виправдали насправді? Щось не стикується, пане Медведько.

Проте, ми, як виборці, вдячні панові Медведьку за правду про Межигір'я. Як виявляється є достатні підстави аби поставити під сумнів участь Януковича у виборах Президента: адже, він завідомо повідомив неправдиві дані у деркларації про майно і доходи.

І ця обставина вимагає ретельної перевірки, зокрема ГПУ. Адже, Янукович неодноразово публічно заявляв, що Межигір'я є його приватною власністю. Проте, як виявилося, це не відповідає дійсності, як і задеклароване майно. З іншого боку, якщо є фірма, яка належить Януковичу, то є підстави для сумнівів щодо виконання ним вимог закону про статус народного депутата, що в свою чергу, ставить під сумнів легітимність його депутатського мандату.

Втім, як там би не було, а цілком очевидно, що песоною Лідера мають неабияк перейнятися правоохоронні органи. І до ЦВК виникають питання також. Щодо його реєстрації кандидатом у Президенти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.