Презентовано збірку документів спецслужб про Степана Бандеру

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.01.2010 16:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9077

В Івано-Франківську відбулася презентація тритомника зібрання секретних документів НКВС-КДБ Степан Бандера у документах радянських органів державної безпеки (1939-1959) за редакцією відомого історика, професора Київського національного університету ім. Т. Шевченка Володимира Сергійчука.

У презентації крім самого редактора брали участь народні депутати від БЮТ Дмитро Шлемко та Степан Давмукі, голова Всеукраїнського братства воїнів ОУН-УПА Михайло Зеленчук, голова Братства воїнів ОУН-УПА Карпатського краю Фотій ВОЛОДИМИРСЬКИЙ та інші комбатанти УПА.

Сергійчук зазначив, що, "вивчаючи в спецсховищах величезний масив документів НКВС-КДБ щодо національно-визвольного руху на території Західної України в 40-50-х роках минулого століття, я дізнався правду про цей рух, яку довгі роки ховали від світу бонзи комуно - московської імперії ". На його переконання, "цю правду, відображену у спецдоносах агентів НКВС-КДБ, інших оперативних зведеннях чекістів, і до цих пір, як вогню, бояться антиукраїнські сили в нашій державі і за його межами".

Редактор видання також зауважив, що тритомник видано завдяки депутатам з фракції БЮТ.

"В даний час ця жорстока правда про наше трагічне минуле завдяки старанням народних депутатів з парламентської фракції БЮТ та інших стала доступною мільйонам людей, - відзначив учений. - Відпрацьований і систематизований, завдяки титанічній праці українських істориків та працівників СБУ, у презентованому нині тритомнику масив документів дасть можливість багатьом нашим співвітчизникам, і не тільки їм, переоцінити свої погляди на самий трагічний період новітньої української історії ".

Нагадаємо, 22 січня на урочистостях з нагоди Дня Соборності у Національній опері Президент України Віктор Ющенко заявив про підписання указу про присвоєння Бандері звання Героя України. Дане рішення викликало неоднозначну реакцію як в Україні, так і за кордоном.

29 січня Ющенко визнав воїнів Організації українських націоналістів та Української повстанської армії учасниками боротьби за незалежність України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.