Одеські депутати порушили Конституцію і підпали під кримінал

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.01.2010 19:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9079

Регіонали відкрито погрожують безладами за національною ознакою.

Сьогодні на позачерговій сесії Одеської обласної ради, скликаної за ініціативою фракції Партії регіонів, прийнято Звернення на адресу Президента України, голови Верховної Ради, Генерального прокурора України, Парламентської асамблеї Ради Європи і ряду інших міжнародних організацій, в якому місцеві депутати висловили стурбованість можливим виникненням безладів і зриву другого туру президентських виборів.

Депутатська більшість у складі регіоналів і Блоку Наталії Вітренко не приховує, що стурбована очікуваним прибуттям морським шляхом до України групи міжнародних спостерігачів з сусідньої Грузії.

«У зв`язку з інформацією про прибуття до України, особливо в південні і східні області, під виглядом спостерігачів грузинських бойовиків виникає загроза масових безладів, кровопролиття серед мирного населення, самого існування конституційного устрою України», - підкреслюється в документі.

Як стверджують автори звернення, витриманого в недружньому тоні до сусідньої держави, такий сценарій розвитку подій ніби «ініційований чинним прем`єр-міністром України, кандидатом в Президенти Юлією Тимошенко в змові з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі і його оточенням, за підтримки інших зовнішніх і внутрішніх деструктивних сил».

Враховуючи це, одеські депутати звернулися до керівництва України «дати відповідну оцінку антинародним діям кандидата в президенти Тимошенко та її покровителям, а також прийняти рішучі заходи з недопущення втручання в процес виборів в Україні бойовиків інших держав і недопущенню кровопролиття».

За ухвалення звернення, як засвідчило електронне табло в сесійному залі, подано 86 голосів, хоча зареєстровано було в залі всього 80 депутатів зі 120. Причин неявки на сесію, зокрема, депутатів фракції БЮТ голова облради «регіонал» Микола Скорик не назвав, запевнивши, що запрошення на позачергову сесію надіслано всім членам облради.

Від “Аратти”: істерия навколо грузинських спостерігачів, улаштована регіоналами перед першим туром голосування на виборах Президента, як показали подальші події, не має жодного зв'язку із реальністю та адекватним світосприйняттям. Тобто, жоден з "фактів", оприлюднених ПР не знайшов підтвердження. Отже, можна було б просто посміятися, показавши пальцем на певне місце на голові, якби не деякі "дрібнички"...

Між тим, зазначена пропагандистська кампанія не така вже ексклюзивна і авторство її навряд чи належить українським громадянам. Судячи по "почерку" її автори мають безпосередній стосунок до Луб'янки. Бо саме там сидять сценаристи антигрузинських, антикавказських пропагандистських кампаній, спрямованих на розпалювання у Росії міжнаціональної ворожнечі, метою яких було створення у головах росіян образу ворога - "ліца кавказской національності", чечнеця-терориста чи грузина-агресора. Наразі очевидно, що українцям намагаються нав'язати подібний штамп.

Ми, у зв'язку із цим, публічно звертаємося до Голови СБУ з проханням ретельно перевірити керівництво ПР та вибочого штабу Януковича на предмет нелегальних зв'язків з спецслужбами іноземної держави, які наносять шкоду інтересам держави Україна.

Слід зазначити, що при прямому потуранні ГПУ, Партія регіонів порушуючи Конституцію, яка прямо забороняє дискримінацію осіб за національною ознакою, вчиняє дії, які мають всі ознаки кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 161 КК України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань). Нагадаємо членам ПР, що чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність за скоєння злочинних дій не тільки проти громадян України, а й іноземців та осіб без громадянства.

Ми публічно звертаємося до Генерального прокурора з проханням негайно відреагувати на зазначені дії ПР: надати їм належну правову оцінку та вжити заходів, передбаченних чинним законодавством щодо осіб, які скоїли протиправні дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.