Нардеп оприлюднила технологію фальсифікацій від Януковича

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.02.2010 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9087

Народний депутат України Катерина Лук’янова повідомляє про підготовку Партією регіонів масових фальсифікацій у 2-му турі виборів Президента-2010.

Вона пропонує увазі журналістів і виборців такий лист, який ми друкуємо без мін та редакційних коментарів:

«Я офіційний спостерігач від кандидата на пост Президента України Януковича В.Ф., але прихильник демократичних сил.

Хочу повідомити Вас, що Партією регіонів України (далі - ПР) йде підготовка до масових фальсифікацій виборів, які відбудуться 7 лютого 2010 року.

1. Члени комісії від ПР не будуть голосувати «За» включення людей до списку виборців, які голосують вдома.

2. Кожен член комісії від ПР повинен забезпечити певну кількість голосів за кандидата. Ці люди повинні голосувати літерою, яку отримав кожен член комісії.

3. Підкуплені виборці будуть приходити з повідомленням, на якому буде стояти цифра, і будуть голосувати своєю цифрою, ставлячи її в квадратик за кандидата.

4. Члени комісій від ПР будуть намагатися не писати своїх прізвищ на бюлетенях або ставити замість прізвищ якусь закарлючку. Тим самим дані бюлетені будуть визнаватися не дійсними. (За кожен такий бюлетень буде винагорода)

5. В деяких регіонах можливе пошкодження скриньок, шляхом залиття їх чорнилами або кислотою.

6. Всі голосування, які будуть не вигідні ПР на ДВК, будуть блокуватись, члени комісій від ПР будуть голосувати ПРОТИ, таким чином рішення не прийнято.

7. Під час розповсюдження запрошень на вибори членами комісій від ПР буде проводитися агітація.

8. Якщо вибори виграє Янукович В.Ф., кожен голова комісії отримає винагороду.

Дані акції будуть проводитися в регіонах, де з явним відривом лідирує кандидат на пост Президента України Тимошенко Ю.В.»

«Ці рекомендації від ПР «потягнуть» на багаторічне ув’язнення для тих членів тервиборчкомів, які їх дотримаються», - прокоментувала лист від спостерігача народний депутат України Катерина Лук’янова і заявила, що список порушень, ініційованих Партією регіонів, ще не повний: «У Черкаській області 500 гривень за один голос для «регіонала» платять по селах. Це як – за межами добра і зла? Чи є душа в тих, хто відібрав гроші у бідних донеччан, власників копанок, які наче кроти шукають під своїми дворами вугілля, а тепер розплачуються ними перед усією Україною за вкрадені «голоси»?

З іншого боку, чи не задешево продають свої голоси виборці, якщо за кожен день свого перебування на посаді Президента «тричі дідусь» Янукович платить рядовому виборцю аж… 27 копійок, а злупить з них куди більше?».

Катерина Лук’янова також нагадала Ганні Герман, як головному спікеру «тричі дідуся», про її ж слова щодо відмови від «брудних технологій»: «То підкуп виборців, навмисне псування бюлетенів, підкуп членів виборчих комісій називаються «білими» технологіями «регіоналів»? То які ж тоді ваші «брудні технології»?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.