Тимошенко не хоче, щоб Порожнє Місце було Главою держави

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.02.2010 23:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9092

Сьогодні відбулися офіційні теледебати кандидатів у Президенти України. Віктор Янукович не з’явився.

Кандидат на посаду Президента Юлія Тимошенко вважає, що відмова її опонента від участі у публічних теледебатах є неповагою не тільки до своїх виборців, але й до всього українського суспільства.

"Я сподівалася весь час, що він прийде, займе цю позицію, що він зможе дати відповіді на всі питання. Але я не хочу, щоб лідером нашої країни була людина, яка сповідує таку політику, людина, яка просто є боягузом і яка не може тримати удар, а біжить з поля бою", - сказала Тимошенко сьогодні під час теледебатів на Першому національному каналі.

Згідно з законодавством, у разі відсутності другого учасника теледебатів весь час, відведений для них, надається кандидату в Президенти, який погодився на участь у дебатах. Таким чином, Юлія Тимошенко отримала можливість протягом 96 хвилин розповісти про всі запитання до свого опонента, а також викласти своє бачення розвитку України після своєї перемоги на виборах.

"Дебати – це змагання інтелектів, це змагання програм, і те, що сьогодні такого змагання не відбулося – це неповага не до мене, це неповага до вас. Якщо б ми змогли всі ці стратегії зараз обговорити, то ви б зробили для себе однозначний висновок, що ми з вами маємо тільки один шлях. І цей шлях ми з вами побудуємо", - сказала кандидат в Президенти, звертаючись до телеаудиторії.

Юлія Тимошенко висловила жаль з приводу відсутності очної дискусії. "Я сьогодні змушена дивитися на порожнє місце і бачити це порожнє місце. І важливо, щоб це Порожнє Місце не обійняло потім посаду Президента і держави. Це було б дуже прикро і неправильно", - вважає вона.

Тимошенко зазначила, що у США чи будь якій іншій країні зі сталими інститутами демократії якби кадидат на найвищу посаду в державі не з'явився на публічні дебати - це б означало його однозначну поразку. Бо саме під час дебатів виборці визначають, програма якого кандидата для кожного з них найбільш прийнятна, а тому саме дебати мають вирішальне значення для вільного вибору. Вона висловила жаль з приводу того, що поки в Україні все відбувається інакше і симпатії виборців формуються фальшивою рекламою.

Тимошенко висловила підозру, що Янукович, якщо виграє вибори, буде працювати так, як на посаді прем'єра.

Тимошенко навела розпорядк дня Януковичаа, який той описав в інтерв'ю пресі.

"Я постійно граю в теніс, і вважаю це питання для себе перспективним. Мені двічі на день вдається по дві години пограти в теніс, і я задоволенням це роблю. І стільки ж я граю в гольф", - процитувала Тимошенко Януковича.

Вона розповіла, що коли прийшла в уряд у 2005 році і почала працювати з секретаріатом, вона була вражена дізнавшись, як працювали при Януковичі-прем'єрі.

"Так от, у Януковича, крім всіх цих милих захоплень, є ще полювання. І секретаріат ще з четверга починав готуватися, що виїжджає прем'єр на полювання. І по 3-4 дні на тиждень малювали великі топографічні карти, де стоїть кабан, де проходить полювальник, де проходять загони", - розповіла вона.

За словами Тимошенко, частина службовців урядового секретаріату готувала карти, а частина готувала кабанів до прем'єрського полювання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.