Американські вчені знайшли найкращу антивікову дієту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.02.2010 04:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9093

Науковці з американського Університету штату Каліфорнія склали список продуктів, споживання яких найбільш ефективно допомагає сповільнити процеси старіння.

Очолив список риб'ячий жир, названий вченими "еліксиром молодості", пише АМІ-ТАСС.

Як відомо, найбільш корисне в риб'ячому жирі - це кислоти Омега-3*, що знаходяться в ньому . У ході досліджень дослідники визначили, що ці кислоти захищають від розпаду оболонку, яка покриває ДНК всередині клітини. Омега-3 перешкоджає укороченню теломер - кінцевих ділянок хромосом. Це допомагає збільшити термін життя клітин і, відповідно, уповільнити процес старіння всього організму. Крім того, риб'ячий жир запобігає розвитку артрозу - захворювання, що деформує суглоби.

До меню всіх довгожителів входять страви, приготовані з порід риб, які мають великий вміст Омега-3. Серед них - страви з лосося, сардини, скумбрії і форелі. Ці ж кислоти також можна знайти у волоських горіхах, гарбузовому насінні, соєвих бобах. Медики також рекомендують приймати риб'ячий жир щоденно у вигляді капсул.

Якщо риб'ячий жир вважається кращим засобом у боротьбі з віком, то в боротьбі з раковими клітинами допомагає гранатовий сік, його ж називають "природного віагрою". Він також корисний при зниженому тиску.

Серед інших джерел життєво важливих поживних компонентів, вчені назвали м'ясо, яке являє собою джерело білка, а також свіже молоко і яйця. Кращими овочами названі капуста (як білокачанна, так і броколі або брюссельська), цибуля і часник.

Що стосується фруктів, то тут пальма першості належить яблукам, цілюща сила яких перевірена довгою історією людства. Серед напоїв справжнім еліксиром здоров'я вченими названий зелений чай.

Омега 3 - клас поліненасичених жирних кислот.

Містяться в деяких морських і рослинних жирах. Володіють широкою дією на різні системи організму. Разом з Омега-6 зараховані до так званих «незамінних» жирних кислот, які організм не може синтезувати самостійно і які повинні надходити з їжею.

Недостатність кислот Омега-3 в живленні людини сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, оскільки в умовах дефіциту Омега-3 різко зростає здатність холестерину низької щільності утворювати на стінках судин атеросклерозні бляшки. Морські і рослинні жири сприяють поліпшенню мозкової діяльності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.