Інтернет-лохотрони: сканер для роздягання в мобільнику

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.02.2010 05:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9095

Мода на інтернет-лохотрони змінюється стрімко. Два-три місяці тому користувачам пропонували за скромну плату перехоплювати чужі SMS і купувати аудіонаркотики.

Ми вас попереджаємо про лохотрон!

Тепер нав'язливий спам просуває “рентгени для мобільних телефонів”, за допомогою яких користувачі, як обіцяють продавці, можуть просвітити одяг на відстані.

Для успішної роботи "нової унікальної програми" підійде будь-який мобільний телефон з камерою. Досить відіслати SMS і отримати програму, яка "просвічує синтетичнй одяг". А для того, щоб клієнт повірив у фантастику, на сайтах показують відеоролики, нібито вже зняті за допомогою новітньої технології.

- Кожна така качка перестає діяти через два-три місяці, - розповідає Роман, у минулому власник одного з таких сайтів. - Тому вони постійно змінюються. Хтось запускає нову ідею і інші починають копіювати. Як тільки сайт перестає приносити гроші, треба шукати щось інше.

Зароджувалися так звані “сканери тіла” як жарт. Підставні ролики стали викладати в Мережі. Але шахраї швидко збагнули, що на цьому цілком реально можливо заробляти.

- У сканерів життя буде недовговічним, - вважає Ігор Аркадьєв, аналітик інтернет-ринку. - У перехоплення SMS і аудіонаркотиків були хоч липові, але технології. У першому випадку - це генератор повідомлень, у другому - реальне існування хвиль, які можуть викликати різні ефекти. У разі мобільних рентгенів ми бачимо здебільшого пряме викачування грошей, де взамін не пропонується взагалі нічого. Зрозуміло, в найближчий час їм знайдуть заміну.

Коштує розвага недешево. Зазвичай тому, хто погодився, пропонують відправити кілька SMS. Незважаючи на оголошену “ціну за прайсом” приблизно 30 грн., кожен сканер обійдеться в понад 100 грн.

- Результати на різних сайтах будуть різними, - розповідає Роман. - Ви можете отримати просто відеоролик або програмний додаток для мобільного, який, проте, навряд чи буде відкриватися. Сайти в основному розташовуються в інших країнах, так що з ними впоратися неможливо. Та й навіщо? Єдина порада - не підживлювати їх своїми грошима, попереджає metronews.ru.

Реальність

Справжні сканери встановлюють у західних аеропортах на етапі митного контролю. Вони дозволяють співробітникам бачити заборонені предмети крізь одяг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.