Комедію «Волга-Волга» в кольорі покажуть в лютому

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.02.2010 11:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9110

«Перший канал» російського ТБ і компанія «Формула кольору», творці кольоровий версії «У бій ідут лише старики», приготували своїм глядачам подарунок - прем’єру радянської музичної комедії «Волга-Волга» в кольорі.

14 лютого о 19.00 фільм вийде в ефір на «Першому каналі», а також надійде в продаж на DVD.

«Волга-Волга» - відома довоєнна музична комедія. Свіжість картини і в наш час легко пояснюється чудовою органічною грою Іллінського, безпосередністю Орлової, діалогами, режисерським майстерністю Александрова, і, звичайно, прекрасною музикою Дунаєвського.

Успіх кольорової версії популярного радянського військового фільму «У бій ідут лише старики» (1973), який було показано 9 травня 2009 року, підштовхнув до ідеї про відновлення і колоризації легендарних вітчизняних фільмів. Показ стрічки, що зазнала повної цифрової реставрації і одночасно колоризації, викликав інтерес не тільки тієї частини аудиторії, яка була давно знайома з картиною, а й молоді, яка далеко не завжди готова дивитися чорно-біле кіно, незалежно від його художніх переваг та історичної цінності.

Ігор Лопатенок, режисер колоризації «Волга-Волга» коментує: «Чому саме цю картину Перший канал обрав для реставрації та колоризації? По-перше, це класика радянського і світового кінематографа, покоління вітчизняних глядачів і кінематографістів виховані на ній, і в той же час, стан оригінальній кінострічки робило практично неможливим її показ по телебаченню. По-друге, колір в комедії грає не останню роль, допомагаючи режисерові передати настрій мізансцени. Думаю, результатом роботи були б задоволені творці фільму, адже такої якості картинки не могли досягти тоді, коли знімався фільм».

Сьогодні, з появою новітніх комп'ютерних технологій обробки зображення, реставрація дозволяє досягти таких результатів, які не можна було собі уявити ще 20 років тому. І хоча плівку востаннє реставрували 50 років тому, це не допомогло зберегти її в придатному для показу по телебаченню стані. Проект унікальний тим більше, що була відреставрована саме оригінальна плівка 1938 року. Цю версію мало хто бачив, так як у 1961 році багато чого було вирізано, потрапивши під цензуру за Хрущова, а на касетах і дисках з фільмом був розтиражований саме цей відцензурований варіант, повідомляє afisha.mail.ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.