Поправки до виборчого законодавства не відповідають демократичним стандартам

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 3.02.2010 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9114

Офіційний спостерегач висловив свою думку щодо спроб внести поправки у виборче законодавство.

Політолог, депутат польського Сейму п'ятого скликання та офіційний спостерігач на виборах Президента України Матеуш Піскорський вважає, що зміни до виборчого законодавства напередодні другого туру виборів президента Україні не в повній мірі відповідають демократичним стандартам і прозорості виборів.

Про це він сказав сьогодні кореспонденту ІМК.

«Закон повинен бути відомий всім учасникам виборчого процесу. Як прийнято в стандартах деяких міжнародних структур та організацій, прийняття нових змін до виборчого законодавства повинні вноситися за рік до виборів», - наголосив Піскорський.

За його словами, ситуація, яка склалася в Україні характерна для тих держав Центральної та Східної Європи, в яких немає великого досвіду демократії і які намагаються будувати свою виборчу систему з нуля.

«Ми розуміємо, що немає ідеальної системи виборчого законодавства, і сподіваємося, що зміни виборчого закону в останній момент не вплинуть на атмосферу проведення другого туру президентських виборів, а всі недоліки, які ми помітили як міжнародні спостерігачі, будуть виправлені до наступних виборів», - зазначив Піскорський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.