Партія регіонів вважає, що російських чекістів треба було замість арешту - нагородити

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 3.02.2010 19:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9122

Затримання в Одеській області п’ятьох офіцерів ФСБ Партія регіонів назвала безпідставним скандалом, спрямованим на погіршення відносин із Росією.

Партія регіонів рішуче засудила затримання СБУ п'ятьох офіцерів ФСБ Росії, "яке не сприяє стабілізації ситуації в російсько-українських відносинах".

Про це на брифінгу заявив керівник виборчої кампанії кандидата у президенти Віктора Януковича Микола Азаров.

"Ми рішуче засуджуємо ось таке безпідставне звинувачення, направлене на свідоме погіршення наших відносин з Росією", - висловив він позицію ПР.

За словами Азарова, Партія регіонів вважає, що в розкручуванні "шпигунського скандалу" між Україною та Росією винен президент Віктор Ющенко та його оточення.

"Не сприяє стабілізації ситуації так званий "шпигунський скандал", який розкручує оточення президента та президент", - сказав Азаров.

"Знаючи, що ми є послідовниками і прихильниками зміцнення російсько-українських відносин, переведення, безумовно, в площину взаємовигідної співпраці, абсолютно безпідставні скандали, на мій погляд, не сприяють зараз, в останні кілька днів перед виборами, стабілізації ситуації", - процитувала депутата прес-служба Партії регіонів.

Як повідомлялося раніше, 27 січня Служба безпеки України затримала в Одеській області п’ятьох офіцерів ФСБ Росії, під час одержання від громадянина України відомостей, що становлять військову таємницю.

Було встановлено, що кілька місяців тому вони захопили на території Придністров’я українця, доставили його на військову базу і погрозами примусили до співробітництва. Співробітники СБУ допитали чотирьох офіцерів і депортували їх до Росії. Керівника шпигунської групи заарештовано.

Прес-служба ФСБ офіційно підтвердила інформацію про затримання російських шпигунів на українській території, проте наголосила, що дії російської сторони носили характер відповіді і були продиктовані збільшеною вербувальною активністю спецслужб України відносно російських громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.