Регіонали мобілізують адмінресурс

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.02.2010 11:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9128

Термінове скликання Партією регіонів позачергових сесій облрад та протягування недовіри губрнаторам, які не підтримали Віктора Януковича - неадекватний політичний крок.

Про це заявив віце-спікер парламенту Микола Томенко, прокоментуючи рішення Дніпропетровської і Харківської обласних рад про недовіру головам обласних адміністрацій.

«Очевидно, що сьогодні та в найближчі кілька днів Партія регіонів планує провести ще низку позачергових засідань обласних рад для того, щоб зреагувати на, на їхню думку, не правильну політичну позицію тих голів адміністрацій, які, не надто активно підтримують кандидата у президенти Віктора Януковича», - переконаний Томенко.

Віце-спікер зауважив, що, на жаль, команда Януковича світоглядно повторює помилки Президентів Леоніда Кучми та Віктора Ющенка, які вважали, що голови обласних адміністрацій повинні бути "глибоко відданими Президенту та коливатися разом з генеральною лінією партії".

«Насправді голови обласних адміністрацій мусили б застерігати виконання законів, указів Президента і рішень уряду та бути передовсім авторитетними управлінцями, а не політичними діячами», - наголосив Томенко.

На його думку, цілком очевидно, що всі голови обласних адміністрацій, що призначалися Президентом Віктором Ющенком, після інавгурації нового Президента мали б написати заяву про відставку, а новий уряд повинен запропонувати Президенту кандидатури нових голів адміністрацій, які будуть виконувати свої повноваження.

«Однак, поспішність проведення сесій обласних рад за кілька днів до завершення президентської виборчої кампанії – це традиційно не правильний політичний підхід у розумінні ролі регіональної влади в Україні», - сказав Томенко та висловив сподівання, що по завершення президентської кампанії в Україні нарешті з’явиться професійна та авторитетна регіональна влада.

Замість післямови. Слід також зазначити, що вже очевидно - Янукович не сподівається на отримання симпатій біомаси ( як кажуть між собою представники "еліти" від Лідера), покладаючиись виключно на маніпуляції та адміністративний ресурс, який є прикриттям злочинних дій з маніпуляцій з результатами голосування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.