Демократія в Україні під загрозою знищення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.02.2010 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9129

Кандидат на посаду Президента України, чинний Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що в результаті прийняття Верховною Радою змін до Закону про вибори Президента перед країною постала загроза знищення демократії.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції.

"Сьогодні ми відчуваємо, що наша країна опинилася перед загрозою повної руйнації демократії. Все, що нам залишалося від старої влади – це проводити чесні і прозорі вибори, але таку можливість Партія регіонів хоче у нас відібрати. Вони хочуть зруйнувати останній здобуток – проводити чесні вибори", - заявила Тимошенко.

Прем’єр-міністр зазначила, що у підготовці законопроекту, внесеного представниками Партії регіонів, попри встановлені норми і регламент, не брали участь профільні комітети Верховної Ради, а народним депутатам не було надано для розгляду порівняльні таблиці до документу.

"Закон міняє всі правила проведення виборів і відкриває магістральний шлях для фальсифікації виборів. Таких безпрецедентних порушень законодавства я в Україні не пам’ятаю", - підкреслила Тимошенко.

Вона зазначила, що у 2004 році саме масові фальсифікації, під час голосування у другому турі виборів Президента, стали причиною масових протестів громадян - Майдану.

Тимошенко сказала, що у разі, якщо Президент Віктор Ющенко підпише цей закон і не вдасться організаційно-правовими заходами зупинити фальсифікаторів - вона звернеться до народу з закликом захистити своє конституційне право на вільний вибір, захистити свої конституційні права і свободи.

Вона повідомила, що в режимі online інформуватиме виборців про перебіг голосування та про всі фальсифікації та порушення виборчого законодавства.

Юлія Тимошенко перед Адміністрацією Президента Кучми. Майдан. 2004 рік.

"Я буду кожен день, а скоріше, декілька разів на день інформувати суспільство про те, як розгортається процес виборів, де іде загроза, на яких дільничних і окружних комісіях розгортається фальсифікація. Країна в режимі он-лайн буде знати всі повідомлення", - повідомила Тимошенко.

"І я буду боротися за кожен чесний голос в нашій державі, і буду боротися за те, щоб за будь-яких умов вибори були проведені максимально чесно. Якщо це буде зруйновано остаточно, я буду звертатися до народу просто повстати проти таких технологій, які не дають їй можливість чесного волевиявлення", - наголосила Тимошенко.

Втім, поки що вона сподівається, що Президент Віктор Ющенко не підпише закон, який вчора ухвалили з порушенням вимог Конституції.

"Але я все ж таки покладаюся на те, що президент цей закон все ж таки не підпише, тому що тоді буде перекреслено все, що і він виборював у 2004 році. Тому я вірю, що цей закон підписано не буде", - сказала Тимошенко
.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.