Хроніки вільного вибору. Хто забезпечував перемогу Януковича на Донбасі

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.02.2010 13:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9132

Прихильники Юлії Тимошенко на Донбасі зазнають серйозного адміністративного тиску.

Про це в інтерв’ю тижневику «Коментарі» заявила керівник виборчого штабу кандидата на пост Президента України Тимошенко в Донецькій та Луганській областях народний депутат Наталія Королевська.

«Я не хочу називати імена бізнесменів, які нас підтримали. Їх не раз запрошували для бесід до прокуратури, в облдержадміністрацію, де їм прямо і наполегливо пояснювали, що вони роблять колосальну помилку. Говорили, що згодом найменше, що вони можуть втратити, - це бізнес, але ж, мовляв, трапляються з людьми й гірші неприємності», - пояснила вона.

Коментуючи результати першого туру президентських виборів в Луганській і Донецькій областях, Королевська також вказала на те, що штабу Тимошенко вдалося зруйнувати політичну монополію Партії регіонів на Донбасі. «Особливо показовий приклад Луганщини, де з майже 1,9 млн. виборців за Віктора Януковича проголосували лише 932 тис. осіб. А це менше половини всіх виборців області», -- відзначила Королевська.

До того ж, заявила Королевська, на Донбасі в Тимошенко вкрали близько 5% голосів.

«За фактами порушень у ході першого туру виборів порушено 10 кримінальних справ, ще близько 200 перебувають у процесі розгляду, є понад 700 скарг на порушення». - зазначила Королевська.

За словами народного депутата, «основні махінації були зі штучно завищеною явкою — це масове підвезення виборців». Крім того, як пояснила Королевська, використовувалися і раніше апробовані методи «каруселей», включення в список у день голосування і голосування вдома без довідки.

«Тільки в Луганській області 17 січня списки поповнилися на 20 тис. виборців», -- зауважила Королевська.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.