Гриценко вимагає від Президента Віктора Ющенка ветувати виборчий закон та скликати РНБО

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 4.02.2010 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9133

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко вимагає від Президента України ветувати закон №6004, прийнятий Верховною Радою.

Про це повідомила прес-служба.

"Глава держави, який, згідно з Конституцією, повинен гарантувати дотримання прав людини і громадянина, не має права допустити порушення загальновизнаних у світі правових принципів під час проведення президентських виборів. Передбачені Законом №6004 правові новації є деструктивними, вони порушують визнані в усьому світі правові принципи роботи колегіальних органів - виборчих комісій", - наголосив Гриценко.

На переконання політика, вилучення зі ст.28 чинного ЗУ "Про вибори Президента України" норми, яка визначала кворум як необхідну умову для легітимної роботи виборчої комісії, може спричинити хаос і безлад у роботі виборчих комісій по всій країні.

Гриценко підкреслив, що Закон №6004 надає також фактично необмежені права виборчим комісіям вищого рівня - самочинно приймати рішення замість комісій нижчого рівня, навіть без подання скарг, звернень або розгляду спірних питань у судах. Ця норма закону, в разі підписання його Президентом, створить додаткові передумови для зловживань на етапі підрахунку голосів.

"Вимагаю також невідкладно провести засідання Ради національної безпеки і оборони України, на яке обов'язково запросити обох кандидатів на пост Президента, щоб спільно, за участю вищого керівництва держави, визначити заходи по забезпеченню прозорих і чесних виборів у другому турі", - зазначив Гриценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.