ГПУ задовольнила нардепів-регіоналів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.02.2010 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9134

ГПУ, за наслідками перевірки звернень народних депутатів України щодо неналежного функціонування автоматизованої системи документообігу у Київському апеляційному адміністративному суді та розгляду справ, пов’язаних з виборчим процесом, виявлено порушення вимог законодавства.

Про це повідомила прес-служба.

Зокрема встановлено, що попри повне матеріально-технічне забезпечення вказаного суду необхідними ресурсами, функціонування системи автоматичного документообігу належним чином не забезпечено.

Унаслідок вказаних обставин розподіл між суддями справ, у тому числі пов'язаних з виборчим процесом, здійснювався особисто головою суду без дотримання принципу об'єктивності, неупередженості, випадковості, що призвело до прийняття незаконних судових рішень і порушення виборчих прав громадян.

Так, суддя цього суду, отримавши у провадження справу без дотримання законодавчо встановленого автоматичного порядку розподілу, незаконно вночі 17.01.10 перед голосуванням переглянув рішення прийняте за позовом представника одного з кандидатів у Президенти України за нововиявленими обставинами, незважаючи на те, що таких обставин у справі не було.

За наслідками неправомірного перегляду судового рішення було ухвалено постанову про задоволення позову, яка суперечить виборчому законодавству та правовій позиції Вищого адміністративного суду України з цього питання. Внаслідок таких дій істотно обмежено гарантовані законом виборчі права громадян.

З огляду на характер та суспільну небезпечність виявлених порушень законодавства Генеральною прокуратурою України за наслідками перевірки порушено кримінальну справу відносно судді Київського апеляційного адміністративного суду за ч.1 ст. 375 КК України та направлено подання до Вищої Ради Юстиції про звільнення його з посади.

Також про виявлені порушення поінформовано Раду суддів адміністративних судів України та внесено Державній судовій адміністрації з цього приводу припис.

Замість післямови. Чинне законодавство України вимагає від прокуратури вчиняти процесуальні дії неупереджено, всебічно досліджуючи всі обставини події.

Саме цього ми й не помітили у висновках ГПУ. А саме, ми не знайшли правової оцінки дій народних депутатів ( в даному випадку - від Партії регіонів). Наприклад, на підставі якого закону нардепам дозволено проникати у приміщення державних установ, що знаходяться під охороною, без будь-яких санкцій захоплювати компьютери, документацію, нишпорити по захищеним базам даних тощо? Або ж на підставі якого закону недоторкані мають право втручатися у діяльність правосуддя, тобто судової гілки влади, застосовуючи фізичні засоби тиску? Наразі, завдяки телебаченню - ці дії бачили всі громадяни України, зрозуміло, окрім прокурорських чиновників.

Втім, ми навіть не здивовані тим, що фактично ГПУ відкрито сприяє масовим фальсифікаціям виборів. Адже, як показала практика першого туру голосування, саме на корекції списків виборців та надомних голосуваннях відбувалися найбільші фальсифікації, за дивним збігом обставин, на користь лідера ПР.

Не здивовані тому, що багато хто з нинішнього керівництва ГПУ свого часу фальсифікував справу про вбивство донецького журналіста Ігоря Александрова, тобто заробляв посади на вередюківщині. Ми вже не кажемо про "розслідування" справи честі нинішнього гаранта - убивства Георгія Гонгадзе.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.