Знайдені пістолети, з яких, можливо, убиті Козлов і його водій

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 14.09.2006 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=914

Виявлені пістолети, з яких, імовірно, убиті перший заступник глави Центробанку Андрій Козлов і його водій, повідомили РІА Новості в прокуратурі Москви.

На місці злочину

«Під час оперативно-слідчих заходів виявлений саморобний пістолет, а також перероблений пістолет «Байкал», з яких, імовірно, були вбиті Козлів і його водій», - сказала представник прокуратури.

Замах на Козлова здійснений напередодні ввечері на вулиці Оленячий вал. Перший заступник голови ЦБ отримав важкі вогнепальні поранення, зокрема, у голову, його водій загинув. Козлов був доставлений в 33-у міську лікарню, де його прооперували, проте, не приходячи у свідомість, він помер рано вранці в четвер.

Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 105 УК РФ (вбивство двох і більше за осіб). Відпрацьовуються всі версії події, зокрема, версія, пов'язана із професійною діяльністю Козлова.

У Москві й області оголошений план «Вулкан-5». Правоохоронні органи ведуть пошук злочинців. За попередніми даними, підозрюваних двоє.

Глава РСПП Олександр Шохін не виключає, що вбивство першого заступника Центробанку РФ Андрія Козлова могло бути "актом помсти", але впевнений, що це не вплине на подальші дії ЦБ із консолідації банківської системи.

В інтерв'ю РІА Новості Шохін нагадав, що, за однією з версій, мотивом убивства могла стати професійна діяльність Козлова. «Треба мати на увазі, що Андрій Козлов як людина системна, був передбачуваним. З ним важко було домовится на індивідуальній основі - він жорстко слідував вимогам, зафіксованим у законі й нормативних актах ЦБ», - сказав глава РСПП.

На його думку, така позиція «могла породити незадоволеність тих, хто намагався якось домовитися, але натрапляв на принциповість особисто Козлова і його співробітників».

«Це міг бути акт помсти, але навряд чи це вбивство вплине на позицію ЦБ із впровадження жорсткіших стандартів для комерційних банків і подальшої консолідації банківської системи», - уважає глава РСПП.
Шохін назвав «дикими подібні методи з'ясування стосунків». «Хотілося вірити до цього трагічного випадку, що такі методи залишилися далеко в 90-х роках. Але виявилось, що наш бізнес не настільки цивілізований, якщо не тільки корупція, але й убивство може бути засобом досягнення цілей недобросовісних підприємців і банкірів», - сказав глава РСПП.

«Андрій Козлов був молодою, відкритою й життєрадісною людиною, і це вбивство перервало його життя в самому розквіті сил», - відзначив Шохін.

«Він був чудовою людиною й у професійному, і в особистому плані. Це важкий удар для всіх нас», - додав глава РСПП.

Він висловив співчуття рідним і близьким Андрія Козлова. «Як говорять у таких випадках - йдуть кращі», - сказав Шохін.

Козлов займався в ЦБ питаннями банківського нагляду - ухвалював рішення по видачі й відкликання банківських ліцензій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.