Українські націоналісти вирішили підтримати Юлію Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.02.2010 05:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9144

Всеукраїнське Братство Організації українських націоналістів - Української повстанської армії (ОУН-УПА) вирішило підтримати на президентських виборах кандидата в президенти України Юлію Тимошенко.

85-річний колишній хорунжий УПА Михайло Зеленчук очолює Всеукраїнське Братство ОУН-УПА

Про це заявив у четвер, 4 лютого, в ефірі обласного телебачення “Галичина” лідер Всеукраїнського Братства ОУН-УПА Михайло Зеленчук, повдомляє ІМК.

"Всеукраїнське Братство ОУН-УПА звертається до всіх свідомих патріотів України - віддати свої голоси за кандидата в президенти Юлію Тимошенко і тим самим подолати промосковського Януковича", - сказав він.

Зеленчук висловив надію, що новий президент і новий парламент повністю визнають національно-визвольну боротьбу ОУН-УПА за Українську самостійну соборну державу.

За його словами, нині Україна "опинилася в дуже небезпечному стані" та її "доля знаходиться на терезах історії".

Днем раніше, 3 лютого була розповсюджена Заява Проводу ОУН (б) - Організації Українських Націоналістів (бандерівців):

ЗАЯВА
ПРОВОДУ ОУН (б)


7 лютого 2010 року відбудеться другий тур виборів Президента України, який стане вирішальним у затвердженні стратегічного курсу держави.

Організація Українських Націоналістів (бандерівців) закликає всю українську патріотичну спільноту підтримати українські національні цінності, виплекані віковічними змаганнями українського народу за свободу, самобутність і незалежність.

У зв’язку з поразкою у першому турі кандидата Віктора Ющенка перед українським народом постало важливе питання: хто буде тепер захищати українські інтереси на державному рівні?

Тому для усіх виборців, які сповідують національні цінності і дорожать національним суверенітетом, дуже важливо зрозуміти, хто продовжить лінію послідовного відродження України, захисту її демократичності й незалежності.

Проаналізувавши всі особливості ситуації, що склалась, Провід ОУН (б) відстоюватиме позицію щодо недопущення до влади олігархічного клану Віктора Януковича з його чітко вираженою проросійською програмою.

У випадку обрання його Президентом, ОУН (б) ініціюватиме створення національної опозиції для захисту українських національних інтересів, для приведення до влади українського президента - державника і перемоги національно-демократичних сил.

Кандидат Юлія Тимошенко оприлюднила своє бачення розвитку української держави: формування ефективної та відповідальної влади, національний протекціонізм в економіці, боротьба з корупцією, піднесення рівня духовності української нації, відродження української мови та розвиток культури, відстоювання національних інтересів в міжнародній політиці.

Провід ОУН (б), виходячи з вартостей та цінностей, на яких побудована і зростала Організація, беручи до уваги власну програму розвитку Української Держави, якщо нарід вибире Президентом Ю. Тимошенко, буде пильно стежити за реалізацією цих зобов’язань, вимагати зберегти досягнення президентства В.Ющенка в гуманітарній сфері й активно долучитися до співпраці в напрямку національного відродження України.

Якщо ж викладені вище принципові позиції зупиняться лише на рівні перевиборчої риторики і не будуть реалізовуватись, Провід ОУН (б) зробить усе можливе для створення дієвої національної опозиції.

Провід ОУН (б) закликає усіх громадян України на Батьківщині, і тих, які проживають за кордоном, взяти участь у голосуванні 7 лютого, скориставшись своїм демократичним правом. Не продавайте свій голос і не допускайте до фальсифікації виборів. Вимагайте прозорих виборів.

Вирішальне слово за дальший розвиток України та національної ідеї належить виборцям. Їхнє право – відстояти проукраїнську позицію, поборовши та відкинувши в день голосування позицію, яка є проросійською.

3 лютого 2010 року


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.