Хроніки вільного вибору. ЦВК оперативно здала у прокуратуру БЮТівців, які розповіли про порушення закону

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.02.2010 16:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9146

Центрвиборчком рекомендував кандидату на посаду президента Юлії Тимошенко відкликати деяких своїх представників з окружної комісії в 48-му окрузі (місто Краматорськ) і скерував матеріали щодо них до Донецької облпрокуратури.

Так ЦВК відреагувала на скаргу довіреної особи Януковича і заяву голови окружкому Несветаєва, які заявили, що деякі члени окружкому від кандидата в президенти Юлії Тимошенко 30 січня нібито відмовлялися брати участь у роботі окружної комісії, чим блокували його роботу і грубо порушили законодавство про вибори.

"Запропонувати кандидату на посаду президента України Тимошенко Ю.В. відкликати членів окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 48 Рачкаускене О.Г., Гончарова М.Б., Ляпіна Є.А. і подати замість зазначених осіб інші кандидатури", - говориться в одному з пунктів постанови ЦВК.

Постанова ЦВК має рекомендаційний характер, але як повідомив журналістам член Центрвиборчкому Олександр Шелестов, що курирує Донецьку область, матеріал на перерахованих вище членів комісії скеровано в обласну прокуратуру, де буде прийнято рішення про порушення кримінальної справи, або в порушенні справи буде відмовлено.

У свою чергу Краматорський штаб Тимошенко постанову ЦВК оскаржив. Про це на прес-конференції заявила Світлана Фальченко, довірена особа кандидата Юлії Тимошенко у Краматорську.

За її словами, звинувачення будувалися на тому, що згаданих членів комісії нібито не було на засіданні.

"Але вони були там, - сказала Фальченко, - про це свідчать їх підписи на актах прийому-передачі виборчих списків на дільниці. У нас є відеозапис того, що відбувається 30 січня. Наших представників намагалися заблокувати в іншому приміщенні, але вони змогли пройти до зали засідань і взяти участь у засіданні ОВК".

Більше того, 30 січня члени комісії з боку Тимошенко заявляли, що окружна комісія в той день провела процедуру передачі списків виборців дільничним комісіям з грубим порушенням законодавства і регламенту роботи.

Крім того, своїм рішенням ЦВК припинила повноваження члена комісії від Юлії Тимошенко Євгенія Стукала. Замість нього до складу комісії увійшов Олег Прийменко.

Як повідомляося раніше, сьогодні члени виборчкомів від Тимошенко дали прес-конференцію, де розповіли про притиправні дії штабістів Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.