Валерія Новодворська попередила українців, щоб не було ілюзій

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.02.2010 20:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9150

Відомий російський політичний і громадський діяч Валерія Новодворська виступила з відеозверненням до українців, яке присвячене другому туру виборів президента 7 лютого.

Ролик був розміщений на популярному відеосервісі YouTube.

На початку звернення Новодворська нагадала, що 10 років тому Росія через "помилки" Єльцина і "фатальну дурість" Березовського обрала Президентом Володимира Путіна. "І подивіться, до чого ми дійшли за ці десять років. Потрібно тільки один раз неправильно проголосувати", - сказала вона.

При цьому Новодворська впевнена, що Янукович, у разі обрання його президентом, "приведе за собою путінську Росію". "Це буде зовсім не те, чого ви чекаєте, - вказує вона. - Це буде аж ніяк не Пушкін, аж ніяк не Достоєвський. Це буде ОМОН".

За словами Новодворської, сьогоднішня Росія - "омонівець з палицею". "Вас давно не били по голові, і ви забули, що це таке, - каже вона. - Ви забули, що таке справжня корупція, коли у людей просто відбирають їхній бізнес, як відібрали у Ходорковського і дуже багатьох маленьких людей, імені яких ви ніколи не почуєте ".

У зв'язку з цим Новодворська нагадала про скандал із знесенням будинків у підмосковному селищі Речник. "У нас сьогодні людей, які давно живуть у своїх будинках у Речнику, викидають на вулицю тому, що це земля знадобилася олігархові Лужкову", - зазначила вона.

Новодворська також сказала, що живе в країні "грубого насильства, насильства над особистістю, насильства над правом". "Ви ніколи не стояли біля під'їздів судів і палат, у яких стоять росіяни, знаючи, що у нас правосуддя тільки Басманному і тільки Перовській. Словом, ви всього цього не пробували, - сказала вона, звертаючись до українців. - І те, що є в мішку у цього Діда Мороза Януковича, може зрівнятися тільки зі скринькою Пандори. Він відкриє цю скриньку, і ви все це отримаєте: і автократію, і повна відсутність економічних перспектив ".

При цьому Новодворська зазначила, що не розуміє, як можна було проголосувати за Януковича. У ролику вона називає лідера Партії регіонів" невігласом, який вважає Чехова українським поетом "," неуком, який навіть не в змозі навіть брати участі в дебатах ", а також" посланцем путінської Росії, посланником антисвіту ".

Новодворська також сказала, що життя росіян закінчилося в 2000 році, коли більшість проголосували за Путіна. "Ви можете закінчити своє життя в 2010-му", - визнала вона, додавши, що в Україні після виборів може розпочатися громадянська війна.

"Обирайте: або продовжуєте жити, або починаєте помирати за нашим образом і подобою", - закінчила своє звернення до українців Новодворська.

Минулого тижня майбутній другий тур виборів прокоментував і опальний російський олігарх Борис Березовський. Він заявив, що жоден з українських кандидатів у президенти не зуміє об'єднати суспільство.

"На жаль, Україна зараз стоїть перед вибором між дуже поганим і дуже поганим. Це не означає, що це два однакових лиха, але абсолютно очевидно, що ні Віктор Янукович, ні Юлія Тимошенко, ставши президентом України, не вирішать найголовнішої проблеми - жорсткого протистояння двох частин суспільства ", - сказав Березовський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.