Хроніки вільного вибору. Янукович діє за методою ленінських чекістів

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 5.02.2010 22:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9153

На Донбасі працівники прокуратури тиснуть на довірених осіб, членів виборчих комісій і прихильників кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко. І такий тиск є повномасштабним проектом, що є чітко спланованим.

Про це сьогодні заявила Наталія Королевська, народний депутат України, керівник виборчого штабу Юлії Тимошенко в Донецькій і Луганській областях, повідомили в прес-службі Королевської.

«Працівники прокуратури чинять безпрецедентний тиск на керівництво і профспілкових лідерів вугільних підприємств, що підтримали Юлію Тимошенко. Зокрема, на держпідприємствах «Первомайськвугілля», «Лисичанськвугілля» «Ровенькиантрацит», «Свердловантрацит», «Луганськвугілля» почалися перевірки – там постійно чергують працівники прокуратури. Вже порушено декілька кримінальних справ», – заявила Королевська.

Також, за словами народного депутата, в Донецькій області довірені особи Юлії Тимошенко на виборчих округах № 42, 44 і 45 були викликані в органи прокуратури, де їм погрожували порушенням кримінальних справ, вимагаючи відкликати своїх представників зі складу виборчих комісій. Відносно довіреної особи Юлії Тимошенко по округу № 45, Володимира Трубчаніна, кримінальна справа вже порушена, з нього узято підписку про невиїзд.

«У Донецькій області йде повним ходом, а в Луганській – набирає обертів, процес, мета якого – добитися мінімізації підтримки Юлії Тимошенко на Донбасі та забезпечити найвищий результат Віктору Януковичу. Команда Януковича вирішила влаштувати своїм опонентам 1937-й рік. Такої репресивної активності не було навіть в 2004-му році, коли також активно «протискали» на президентських виборах кандидатуру В. Януковича», – заявила Королевська.

За словами народного депутата, представники шахтарських колективів «Ровенькиантрацит» і «Свердловантрацит» звернулися до прокурора області з вимогою «припинити гоніння». В іншому випадку шахтарі залишили за собою право на проведення з 6-го лютого акції протесту біля будівлі Луганської обласної прокуратури. Відповідна заявка подана в Луганську міськраду. Також повідомлення про проведення акцій протесту в місті подали низка громадських організацій.

«Від імені штабу хочу заявити, що ми не допустимо реалізації проекту силового тиску на наших прихильників, який може перетворити вибори на фікцію. Ми маємо намір відстояти право громадян на вибори, засновані на демократичних принципах, – наголосила Наталія Королевська. – Народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко вже направили в Генеральну прокуратуру, СБУ, ЦВК звернення з вимогою вжити заходи щодо недопущення силового тиску на прихильників Юлії Тимошенко».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.