«Київстар» об’єднався з «Білайном»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.02.2010 05:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9161

Російська урядова комісія з контролю за іноземними інвестиціями в середу схвалила злиття компанії мобільного зв’язку «Вимпелкому» (Торгова марка «Білайн») і українського стільникового оператора «Київстар».

Про об’єднання російського та українського операторів заявив глава Федеральної антимонопольної служби Росії Ігор Артем’єв.

«Комісія однозначно схвалила цю угоду, вона може бути реалізована у найкоротші терміни», - сказав він.

Артем’єв наголосив, що «це, напевно, найбільша угода, яку за останній час розглядала урядова комісія. Вона дуже перспективна».

Зараз російський холдинг «Altimo» володіє 44% голосуючих акцій «Вимпелкома» і 43,5% акцій «Київстару», долі норвежської телекомунікаційної компанії «Telenor» в цих компаніях - 29,9% і 56,5% акцій. У новій компанії «Altimo» отримає 43,89% голосуючих акцій (38,46% від статутного капіталу), «Telenor» - 35,42% голосуючих акцій (38,84% від статутного капіталу).

У раді директорів «Vimpelcom Ltd» акціонери будуть представлені таким же чином, як і в нинішній раді директорів «Вимпелкома»: по три представники від «Altimo» і «Telenor» і ще три незалежні директори. Таким чином, «Telenor» втрачає контроль над «Київстаром», з чим він не хотів погоджуватися останні декілька років.

Як повідомляє РІА Новости, український мобільний оператор «Київстар» збереже свій бренд. Навіть незважаючи на входження до складу нової об’єднаної компанії «Vimpelcom Ltd».

«І Altimo, і Telenor дуже обережно підходять до питань зміни маркетингової політики. «Вимпелком» і «Київстар» є лідерами ринку, дуже добре функціонуючими компаніями», - сказав глава російської компанії «Altimo» Олексій Резнікович.

За його словами, рішення про бренди буде приймати керівництво нової компанії. Але, безумовно, у найближчій перспективі ці компанії будуть працювати кожна під своїм брендом.

Разом з тим, він не приховує, що «Київстар» «у довгостроковій перспективі не буде переходити на бренд «Вимпелкому».

Нова компанія надаватиме послуги мобільного зв’язку в Росії, Україні й інших країнах так званого СНД, Грузії, В’єтнамі, Камбоджі і Лаосі. В її планах вихід на інші ринки, що швидко розвиваються, зокрема в Європі, Азії та Африці.

Що це означатиме для компанії? Серйозну заявку на лідерство на всьому ринку східної та центральної Європи. Адже у новій іпостасі компанія VimpelCom Ltd. стає лідером, обійшовши за більшістю показників MTC та Turkсell.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.