Сьогодні українці обиратимуть

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.02.2010 11:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9162

Сьогодні, 7 лютого, в Україні проходить другий тур виборів Президента.

Виборчі дільниці відкриваються о 08.00 і працюватимуть до 20.00. Їхню діяльність координуватимуть 225 територіальних виборчих комісій.

Кандидатами на найвищий державний пост є чинний прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та лідер Партії регіонів Віктор Янукович, які у першому турі отримали найбільшу кількість голосів. Так, за підсумками першого туру, що пройшов 17 січня, Янукович набрав 35,32% голосів, Тимоошенко - 25,05%.

За даними Центральної виборчої комісії, орієнтовна кількість виборців в Україні - 36 млн. 576 тис. 763 особи.

У закордонному виборчому окрузі створено 113 виборчих дільниць.

На виборах зареєстровано 3 тис. 780 офіційних міжнародних спостерігачів.

В Україні всі виборчі дільниці для проведення повторного голосування на виборах Президента відкрилися вчасно і без порушень, повідомив журналістам член ЦВК Михайло Охнндовський.

«У нас зараз немає інформації про якісь надзвичайні ситуації чи порушення, які могли б вплинути на результати голосування», - сказав Охендовський.

За його словами, інформація, яка надходить до ЦВК, не дає підстав для хвилювання.

Між тим, недоторкані регіонали вже просочуються у приміщення ЦВК.

Нардепи перебувають у кабінеті голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяни Бахтєєвої, що на другому поверсі у будівлі ЦВК.

Як зазначив журналістам представник кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Володимир Пилипенко, представники Партії регіонів перебувають у приміщенні ЦВК з ночі.

Як повідомлялося раніше, в БЮТ учора заявили, що після того, як ЦВК закінчила свою роботу, до будівлі зайшли близько 10 народних депутатів від ПР, зокрема Олександр Волков, Григорій Ілляшов, Ельбрус Тадеєв. З собою депутати принесли особисті речі.

«Регіонали» заявили здивованим членам ЦВК, що планують залишитись там на ніч. А потім розташувались у залі, в якій проводяться засідання, поінформували в БЮТ.

«За словами співрозмовників, народні депутати від Партії регіонів прибули у приміщення ЦВК з метою морального і психологічного тиску на членів комісії та, можливо, для зриву виборів, якщо вони відбуватимуться не за їхнім сценарієм», - заявили в прес-службі БЮТ.

Але представник ПР у ЦВК своїх не впізнав, але, на його думку - нардепам у своїх кабінетах бути не заборонено.

У приміщеннях, які належать до Центральної виборчої комісії, немає представників від Партії регіонів. заявив на брифінгу журналістам член ЦВК Охендовський.

За його словами, в будівлі, де знаходиться ЦВК, є кілька парламентських комітетів, в яких можуть знаходитися народні депутати України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.