Хроніки вільного вибору. На Луганщині фільтрують спостерігачів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.02.2010 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9168

У Луганській області в деяких виборчих округах на 9 годину ранку сьогоднішнього дня не було виготовлено і видано посвідчень спостерігачам від Юлії Тимошенко.

Про це повідомив народний депутат Юрій Гримчак.

«Зараз 86 посвідчень для спостерігачів їде в місто Сєвєродонецьк. Їх везуть тільки зараз, тому що протягом тижня окружна виборча комісія відмовлялась видавати посвідчення, посилаючись на те, що в них немає відповідних бланків», — повідомив Гримчак.

«А сьогодні зранку на багатьох дільницях не допустили до роботи спостерігачів саме тому, що у них не було посвідчень. Дуже цікаво, що попередньо було вирішено, що цих людей таки зареєструють як спостерігачів, видавши на кожну дільницю відповідний документ з мокрою печаткою і підписами голови комісії і секретаря. Але цього зроблено не було. Тепер на цих дільницях спостерігачі зможуть приступити до роботи не раніше ніж опівдні. А з самого зранку було безліч можливостей для порушень, оскільки на дільницях не було спостерігачів від Тимошенко», — сказав нардеп.

Крім того, Гримчак повідомив, що в Луганській області масово включають людей в списки виборців.

«Механізм наступний: член комісії дзвонить по невідомому номеру телефону, після чого на ділянку приходить факс від органу, що веде реєстрацію виборців, із дозволом включити виборця в список. Спостерігачі не розуміють, на скільки ще ділянок приходить даний факс», - зазначив Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.