МВС фіксує перші порушення законодавства

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 7.02.2010 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9172

Міністерство внутрішніх справ станом на 12:00 зафіксувало 14 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Про це на брифінгу повідомив начальник департаменту громадської безпеки МВС Володимир Маєвський.

При цьому грубих порушень міліція не виявила.

Серед порушень було 5 випадків, пов’язаних з незаконною агітацією, а також випадки підкупу виборців, відмова від роботи у виборчій комісії. Також надійшли 3 повідомлення про замінування територіальних виборчих комісій: 2 випадки на дільницях в Луганській області та 1 в Луганську.

Маєвський повідомив, що в одній з областей невідомі порізали шини автобусів, які були замовлені для того, щоб розвозити людей на голосування.

Наразі охорону громадського порядку по Україні забезпечують близько 70 тис. міліціонерів.

Крім того, Маєвський нагадав, що ПР подала заявку на проведення безстрокової акції «Україна - за чесні вибори!» на площі біля Центральної виборчої комісії, починаючи з 8 лютого. Згідно із заявкою, орієнтовна кількість учасників акції - 50 тис. осіб, для участі в ній до Києва прибуватимуть делегації зі всіх областей.

«Є інформація, що сьогодні виїжджають автобуси з регіонів з людьми для участі в акції», - сказав начальник департаменту громадської безпеки МВС. За його словами, зараз в Київській області є близько 3 тисяч людей, які беруть участь в акціях. Він відзначив, що у разі потреби міліція підтягне необхідні сили.

Крім того, за словами Маєвського, зараз в Києві розміщено 160 наметів, з них 12 військових, а решта маленьких. В основному намети розташовані біля Секретаріату Президента, в Міському та Маріїнському парках, біля ЦВК. Маєвський наголосив, що в основному в цих наметах знаходяться представники ПР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.