Хроніки вільного вибору. У Луганську знайшли протокол з підсумками голосування

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.02.2010 17:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9174

У Луганську на виборчій дільниці № 9 (106 виборчий округ) знайдено вже заповнений протокол виборчої комісії.

Про це повідомив Заступник керівника громадянського руху «Народна самооборона» Сергій Луценко.

Луценко сказав: «Пильний громадянин знайшов на підлозі виборчої дільниці листок - заповнений протокол виборчої комісії з підписами членів комісії. Протокол був складений в 07.41».

На думку Луценка, на цій дільниці необхідно призупинити виборчий процес і провести розслідування.

Зараз чоловік, який знайшов протокол, дає показання правоохоронним органам.

На виборчій дільниці №72 (105 виборчий округ, Луганськ, Каменнобродський район) зафіксовано кілька грубих порушень виборчого права. Мешканець Каменнобродського району прийшов на виборчу дільницю виконати свій громадянський обов'язок, але виявилося, що за нього вже хтось проголосував.

Також на дільниці №72 голова комісії від Партії Регіонів незаконно включає в день голосування людей у список виборців.

Такий випадок не поодинокий. Практично із всіх міст Луганської області від спостерігачів від БЮТ надходять масові повідомлення про те, що на виборчих дільницях людей у день голосування включають у списки виборців. Незаконні рішення в одних випадках приймалися головами комісій, в інших - комісії посилаються на нібито «факсимільні розпорядження» від ЦВК.

На виборчій дільниці №30 (110 округ, Луганська область, місто Лисичанськ) зафіксовано масове вкидання бюлетенів, що є порушенням виборчого права.

У Каменнобродському і Жовтневому районі міста Луганська зафіксований масовий підвіз виборців на автобусах до дільниць. При цьому на деяких маршрутках навіть не були зняті таблички з номерами маршруту (№110, №140, №101).
Така ж ситуація спостерігається й в області. Координатори автобусів, які підвозять виборців до дільниць, при собі мають бейджі Партії Регіонів.

Після голосування всім таким виборцям представники Партії Регіонів видають продуктовий набір, що можна розцінювати як підкуп виборців.

У штаб «Народної Самооборони» у місті Луганську звернулися громадяни України, які знайшли на вулиці контрольний аркуш із підписами членів комісії виборчої дільниці №18 (106, Жовтневий район міста Луганська). Цей контрольний аркуш в 7.41 повинен був бути покладений на дно виборчої урни. Отже, якась урна на виборчій дільниці № 18 є недійсною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.