Хроніки вільного вибору. На Донеччині якась політична сила все конролює і розливає горілку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.02.2010 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9176

Міжнародний спостерігач із США, голова місії Український Конгресовий Комітет Америки Олег Жуковський вважає, що в Донецьку виборчий процес контролює якась політична сила.

До такого висновку він дійшов, відвідавши практично всі виборчі дільниці 42-го виборчого округу Донецька, у тому числі виборчу дільницю на території слідчого ізолятора.

На всіх виборчих дільницях були присутні журналісти донецьких видань Панорама і Наш дім, заявив спостерігач на міні-брифінгу в Донецьку.

"Дуже багато журналістів, або тих, хто видає себе за журналістів, зовнішній вигляд яких не відповідає журналістам. Так, на кожній дільниці 42-го виборчого округу в Донецьку присутні журналісти Нашого дому і Панорами, - сказав іноземний спостерігач. При цьому він додав, що "практично вони там виконують роль не спостерігачів, а членів комісії - вони допускають людей, не допускають ... Спостерігачі повинні просто спостерігати, а вони керують процесом ".

За словами Жуковського, присутні на дільницях журналісти "навіть не знають, вони працюють в газеті, або в журналі; у багатьох з них навіть немає посвідчень журналістів, коли я звертався - кажуть, втратили посвідчення".

"Я не думаю, що це може якось суттєво вплинути на результати виборів. Я просто думаю, що якась політична сила контролює процес, або хоче зберегти за собою контроль", - вважає спостерігач.

У Дзержинську Донецької області на виборчій дільниці № 18 виборцям роздають талони на горілку і закуску, повідомляє Донецька обласна організація Комітету виборців України.

Про це організації повідомив громадянин, якого вигнали з виборчої дільниці за те, що він намагався висловити своє невдоволення фактом роздачі горілки.

"На вході на виборчу дільницю видають талон, за яким в їдальні можна отримати горілку, бутерброд і млинці. Один з виборців намагався написати скаргу, але її порвали, а самого виборця вигнали з дільниці", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив керівник аналітичних програм донецького КВУ Олександр Клюжев, талони давали за саму участь у голосуванні.

Клюжев зазначає, що "мотивування виборця за допомогою будь-яких матеріальних благ заборонено законом".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.