Хроніки вільного вибору. Одесити можуть проголосувати “на біс”

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.02.2010 11:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9190

Масові внесення виборчими комісіями громадян у списки виборців без рішень судів може спричинити визнання виборів на ряді дільниць недійсними.

Так оцінив організацію голосування на території деяких районів Одеської області голова обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко.

«Це викликало безліч конфліктів на дільницях, справедливе обурення громадян, а також брак бюлетенів. Причому пряму відповідальність за неналежну підготовку списків до другого туру несуть органи ведення реєстру виборців, а також окружні виборчі комісії», - сказав Бойко.

Він констатував, що на ряді дільниць також виявлені ручки з симпатичними (зникаючими) чорнилами.

«Якщо одна із сторін, що беруть участь у виборах, доведе, що на деяких виборчих дільницях без рішення суду у списки незаконно внесено понад 10% виборців або вкинуто в урни стільки ж бюлетенів, заповнених цими ручками, а значить зіпсованих, результати голосування на цих дільницях, а, можливо, і в округах, можуть бути визнані недійсними», - заявив Бойко.

За його інформацією, унаслідок таких виявлених порушень прийом протоколів однієї з окружних комісій був зупинений, а члени іншої окружної комісії з`ясовували, на якій підставі дільничні комісії вносили виборців у додаткові списки.

Голова облорганізації КВУ додав, що не сумнівається у здатності Центральної виборчої комісії підвести підсумки голосування у другому турі президентських виборів у тому вигляді, в якому їм передадуть інформацію окружні комісії. Проте він вважає, що члени ЦВК повинні добровільно піти у відставку після підрахунку всіх голосів через те, що вони прийняли «дуже багато суперечливих постанов».

Від “Аратти”: згідно з даними ЦВК щодо попереднього підрахунку підсумків голосування, за дивним збігом обставин, Одеська область віддала перевагу Віктору Януковичу.

Принаймні, на папері.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.