Колишній однопартієць Януковича назвав його Ющенком-2

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.02.2010 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9197

Народний депутат України від фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл заявив, що образ залізного господаря, який весь час намагаються створити з Віктора Януковича, абсолютно не відповідає дійсності.

В ефірі ТВі, як повідомили в прес-службі телеканалу, Чорновіл зазначив, що цей образ Януковичу приклеювали в 2004 році опоненти через зовсім інші міркування, а потім він зрозумів, що цим можна дуже вигідно користуватися.

"Він (Янукович) опинився в ситуації, коли він у тій партії (ПР) мав підкреслювати свою значимість, свою особливість ... І це, - зазначив Чорновіл, - є певним комплексом, йому зараз з цим комплексом потрібно розпочати роботу, де існує у нього дві залежності: перша - він стикається з тими людьми, які фінансували цю партію, які дуже серйозні мають певні свої плани, які часто не збігаються. Візьмемо Ріната Ахметова і Дмитра Фірташа - абсолютно різні напрямки - йому потрібно з ними порозумітися, розділити сферу інтересів. І при цьому він буде мати ситуацію, коли ділити поки йому фактично немає чого, бо уряд не в нього".

Чорновіл припустив, що "... на людях, на публіці він поводитиметься як дуже впевнений в собі, але там буде певна розгубленість...".

Найбільш комфортним варіантом для Януковича Чорновіл бачить об'єднання з Юлією Тимошенко, що він, власне, як зазначив нардеп, намагався зробити вже неодноразово. "Абсолютно щиро, він цього дуже хотів, але зіскочив з цієї теми через внутрішній страх, що його обдурять, знову кинуть", - сказав Чорновіл. А в цій ситуації, переконаний депутат, Янукович шукав би компроміс: "...Вона (Тимошенко) відповідає за економіку як прем'єр-міністр, я (Янукович) - правлю. Я отримав свій реванш. Реванш для нього мав величезне особисте значення".

При цьому Чорновіл висловив думку, що Янукович починає повторювати всі помилки, всі внутрішні ментальні риси Віктора Ющенка, "стає десь у чомусь Ющенком-2". І він, на переконання депутата, не буде нікому мстити: "Він отримав реванш. Все. На цьому зупиниться".

І так само, як Ющенко, надалі Янукович шукатиме, на кого скинути основну роботу, "... у нього буде фатальний пошук тих людей, яким він може передоручити ту владу, яка йому дісталася", запевнив політик. "І буде це Юлія Тимошенко, Микола Азаров, хтось там з фірташівських людей, чи це буде це Борис Колесіиков - для нього істотного значення не має", - додав Чорновіл.

Відмінність Януковича від Тимошенко, на думку Чорновола, в тому, що "Юлія Тимошенко закручує гайки у своїй команді, вона не дозволить собою керувати". "Віктор Янукович здається у таких випадках. Він за один день може діаметрально змінювати свої рішення. Тому зрозуміти, хто буде відігравати основну гру при президенті Януковичу, - ось це досить серйозне питання ..., - резюмував Тарас Чорновіл. - Однак, Янукович не такий простий, як здається. Грати в апаратні ігри він вміє, вміє грати в інтриги, але витримувати дуже довгу, тривалу, важку війну він не готовий".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.