Голова ТСК по розслідувнню діяльності столичного мера оприлюднив чергові подвиги влади

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.02.2010 11:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9204

Депутат Верховної Ради Кирило Куликов оприлюднив документи Контрольно-ревізійної комісії, яка зафіксувала численні порушення фінансової дисципліни Київрадою та Київською міською державною адміністрацією.

Зокрема, за результатами аудиту КРУ зробила висновок, що київська влада у 2007 та 2008 роках не виконали бюджет міста ні по доходах, ні по видатках, до того ж у 2008 році відбулось зниження майже втричі темпів приросту планових показників фінансування основних бюджетних галузей, що призвело до значного погіршення реального рівня надання киянам державних соціальних гарантій та послуг.

«На фоні цього не можна вважати виправданим неефективне, а в окремих випадках відверто безгосподарне розпорядження Київською міською владою землями столиці та комунальним майном. Рішення, які приймались міською радою стосовно комунального майна, земельних ділянок, надання пільг по сплаті податків та зборів та інші, не дозволили додатково залучити до бюджету понад 3,8 млрд. гривень», — говориться в матеріалах КРУ.

Ефективному використанню коштів завадив низький рівень внутрішнього контролю з боку Київради та КМДА, про що свідчать численні порушення фінансової дисципліни на суму понад 970 млн. грн.

Команді Леоніда Черновецького не тільки не вдалося вирішити проблеми щодо розбудови міста, розвитку його інфраструктури та надання якісних соціальних послуг, але ці проблеми ще більше загострились. Наприклад, ситуація з дитячими дошкільними закладами в Києві кричуща — на одне місце в дитсадку претендує більше ніж дві дитини, лікувальні заклади перебувають в занедбаному стані, а видатки на охорону здоров’я у 2008 році недофінансовані на 220 млн. грн.

Через нібито нестачу коштів влада Києва не вирішує і проблем в житлово-комунальній сфері: за три роки в столиці ніяк не зменшилась протяжність аварійних і зношених ділянок водогонів та каналізаційних мереж, на їх ремонт кошти з бюджету фактично не виділяються, що негативно позначається на якості питної води.

Стан забезпечення бюджетними асигнуваннями дорожнього господарства є просто катастрофічним: для нормального руху транспорту та пішоходів мережа автодоріг повинна становити 15-18% загальної площі міста, а в Києві цей показник не перевищує 2%. «При існуючих темпах будівництва доріг (менше 4,5 км на рік) нормативного показника у Києві можна буде досягнути через тисячоліття (!). Поряд з тим, порівняно з 2007 роком темпи будівництва доріг у 2008 році зменшились майже на 90%», — говориться в матеріалах КРУ.

Виявлено також численні порушення в земельних питаннях. Так в 2007-08 рр. Київрада уклала 1289 договорів оренди земельних ділянок площею 2,3 тис. га. За цей же період вона передала громадянам та юридичним особам 2,5 тис. га землі, з яких шляхом продажу та зарахування до бюджету відповідних надходжень відчужено лише 135 ділянок площею 233,4 га.

«Так, Київською міською радою в окремих випадках приймались рішення щодо надання земельних ділянок в короткострокову оренду з наступним наданням орендарю переважного права щодо її викупу, що давало змогу потенційному власнику земельної ділянки уникати застосування процедури відкритих земельних торгів», — говориться в матеріалах КРУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.