Космос може позбавити киян громадського транспорту

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.02.2010 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9207

Київські водії автобусів та тролейбусів мають намір страйкувати через невиплати зарплати з жовтня минулого року. У деяких автопарках вже звільнилися десятки людей, пише газета “Сєгодня”.

Як розповів виданню один з членів профспілки автотранспорту, вже готовий план страйку, який підтримали практично всі парки. Якщо він здійсниться, заблоковано буде все місто.

У тролейбусному парку № 2 робітники провели збори, на яких виставили керівництву Київпастрансу свої вимоги, пише видання.

"Протокол зборів скерували директору нашого парку і гендиректору Київпастрансу Миколі Ламбуцькому. Якщо наші питання не вирішать протягом 30 днів, будемо страйкувати", - розповів водій Олександр Корнієнко.

За його словами, в депо востаннє виплатили по 110 грн. за листопад.

"Ставка у нас максимум 2300 гривень, адже всі доплати і премії з нас зняли. Хочуть ще, щоб ми самі, без кондукторів, продавали талони", - розповідає Олександр.

За словами водія автобусного парку № 6, за півтора місяці з парку звільнилися 20 осіб. Водії самі купують деталі, а кілька автобусів взагалі не можуть виїхати на рейс через те, що немає коліс.

У Київпастрансі заявили, що знають про наміри співробітників, пише видання.

"Ми знаємо про критичні настрої наших працівників. В основному їх викликано заборгованостями по зарплатах. Але днями ми її всю погасимо: місто виділило гроші на покриття різниці за перевезення пільговиків. Що стосується страйку, то на нього транспортники за законом не мають права", - сказав директор Київпастрансу Микола Ламбуцький.

За його словами, такі затримки із зарплати виникають регулярно. Причина в тому, що міська влада погано розраховуються за пільговиків, пише видання.

Як раніше повідомляли ЗМІ, у жовтні комунальне підприємство Київпастранс отримало звання найгіршого роботодавця України.

Цей статус підприємство отримало в результаті опитування, яке проводив Національний форум профспілок України за наступними критеріями: незаконні звільнення, невиплати зарплат, примусові відпустки за свій рахунок, скорочення робочого тижня, незадовільні умови праці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.