Комуністи вже намилилися у ЄЕП

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.02.2010 22:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9211

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови “Про участь України у формуванні Єдиного економічного простору (ЄЕП) з Республікою Білорусь, Республікою Казахстан, Російською Федерацією та розвитку взаємовигідного економічного співробітництва”.

Авторами законодавчої ініціативи є народні депутати від КПУ Петро Симоненко та Ігор Алексєєв.

Даним проектом постанови пропонується голові Верховної Ради звернутись до Президента України з пропозицією представити на засіданні Верховної Ради України концепцію участі України у формуванні ЕЄП.

Кабінету міністрів України у стислі строки підготувати необхідні міжнародні угоди та активізувати переговори з країнами-учасниками ЄЕП щодо якнайшвидшого його функціонування.

Також пропонується Кабінету міністрів України та профільному комітету Верховної Ради забезпечити проведення парламентських слухань щодо участі України у формуванні ЕЄП.

Міністерству закордонних справ України та профільному комітету Верховної Ради пропонується: підготувати пропозиції щодо створення міжпарламентської асамблеї країн ЄЕП; забезпечити організацію і проведення у Києві у 2010 році Форуму парламентських представників країн ЄЕП.

Як повідомлялося раніше, у Кремлі вже декілька років тому втратили інтерес до ідеї ЄЕП. Про це неодноразово заявляв прем'єр РФ Владімір Путін. Не є прихильнико цього проекту і Президент Росії Дмітрій Медвєдєв.

Попри це, українські нардепи, зокрема регіонал Микола Азаров, коміністи Симоненко, Мартинюк постійно намагаються відродити цю ідею. На виборах за єепізацію України витупав кандидат у Президенти Володимир Литвин.

Як відомо, ні Симоненко, ні Литвин не отримали відчутної підтримки виборців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.