Через масовий фальсифікат перемога Януковича більш, ніж примарна

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.02.2010 11:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9214

Депутат від блоку НУ-НС Микола Катеринчук розповів КоммерсантЪ-Украина, що йому відомі мінімум чотири варіанти, як через суд можна вивести Юлію Тимошенко на перше місце за результатами виборів.

Він зазначив, що в кандидатів у президенти є право опротестувати результати виборів, і швидше за все Юлія Тимошенко ним скористається.

"Може йтися про порушення при підрахунку голосів у зв'язку з прийняттям закону про ліквідацію квотного принципу формування виборчих комісій", - заявив він газеті.

Крім того, Катеринчук здивований, що замість представників Тимошенко її інтереси на дільницях "представляли якісь незрозумілі люди". "Тому в зв'язку з тим, що розрив досить переконливий, а більшість населення бачило і знає, що відбувалися і підкуп виборців, і підвезення людей на дільниці, а також інші речі, які не можна назвати чесним формуванням думки на користь того чи іншого кандидата, судова перспектива у команди Тимошенко залишається", - зауважив він.

"Яку стратегію оберуть юристи Тимошенко, мені поки складно судити, але, на мій погляд, є як мінімум чотири варіанти, які можуть призвести до того, що вона опиниться попереду за кількістю голосів", - додав Катеринчук.

На питання про те, про які варіанти йдеться, Катеринчук відповідати відмовився, бо це елементи стратегії, а він зацікавлений у її реалізації. "Якщо будуть якісь звернення до мене щодо цього, то я готовий проконсультувати, але поки що таких звернень не було", - повідомив він.

На зауваження Коммерсанта, що ніхто, крім самого БЮТ, в тому числі і міжнародні спостерігачі, не зазначав про серйозні порушення в ході виборів, депутат заявив, що "це все істерія - що не було порушень".

"У момент підрахунку голосів міжнародних спостерігачів на дільницях було дуже мало, інформацію вони отримували зі штабів. Тому ті, хто працював з міжнародними спостерігачами в штабі Януковича, звичайно ж, дали інформацію про те, що все відбулося добре. У штабі Тимошенко не поспішали з коментарями - і правильно, оскільки, щоб говорити, що все відбулося погано, потрібні докази. Зараз вони займаються збором цих доказів, і я думаю, що ситуація може кардинально змінитися", - заявив він.

Катеринчук зауважив, що БЮТ варто домагатися перерахунку голосів, перевіряти кожен бюлетень на тих дільницях, де результати виглядають "підозрілими". "Я думаю, що таких дільниць може бути від 600 до 7 тисяч", - підкреслив депутат.

Нагадаємо, одразу після закриття виборчих дільниць Катеринчук прогнозував перемогу Тимошенко у другому турі виборів президента з відривом в 50-100 тисяч голосів.

У 2004 році Катеринчук, будучи довіреною особою кандидата в президенти Віктора Ющенка, зміг домогтися того, що Верховний суд задовольнив його скаргу і скасував результати другого туру виборів, в якому Центрвиборчком визнав переможцем Віктора Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.